avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata bonusurilor contractuale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata bonusurilor contractuale

Buna ziua,
Am urmatoarea nelamurire:
Lucrez la o firma unde salariul este compus dintr-o parte fixa si o parte variabila.
Pentru partea variabila sa semnat un act aditional prin care se specifica conditiile de primire a bonusului
In ultima luna sa "taiat" o buna parte din bonus pentru un motiv care nu este cuprins in acest act aditional. Mai mult de atat, acest act aditional sa semnat in ianuarie 2013 si eu nu am primit nici pana azi o copie inregistrata la ITM sau macar semnata de cineva din firma. Plata bonusurilor se face in produse cu toate ca nu este specificat acest lucru in contractul de munca.
Va rog ajutati-ma, vreau sa stiu cat este de legal cele enumerate mai sus si ce ar trebui eu sa fac in aceasta privinta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 22 August 2013
Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si executarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

Quad non est in actis non est in mundo = ceea ce nu este în acte nu este pe lume; axiomă juridică potrivit căreia un lucru neconsemnat printr-un act este ca şi inexistent.
Astfel, daca acel bonus nu era prevazut in c.i.m. sau intr-un act aditional la c.i.m. nu vad cum poate fi obligat angajatorul sa-l acorde in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi angajat vs angajator anitzaa anitzaa Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Prietenul meu lucreaza la o firma de distributie. Salariu este format dintr-o parte fixa si o parte de bonus, in functie ... (vezi toată discuția)
Modificari,stersaturi in cim Mary045 Mary045 Buna ziua,lucrez la o firma de 3 ani,acum 2 zile am primit contractul de munca pe care l-am semnat in 2010 in care scrie ca este incheiat la 01/2011 si langa ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz in cazul demisiei oanamitica oanamitica Buna ziua , ma confrunt cu o problema si am decis sa apelez la dumneavoastra.Sotul meu lucreaza la o societate ca economist (conform contract de munca si ... (vezi toată discuția)