avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda penala pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda penala pentru alcool

salut. am facut si eu greseala de a conduce sub influenta bauturilor alcoolice,...am avut proces dupa care am fost condamnat la:
"-1500 lei amenda penala, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange, prev. si ped. de art. 87 al.1 din OUG nr.195/2002, cu aplic. art.320 ind.1 C.pr.pen. si art.74 al.1 lit.a si c C. pen. rap la art.76 al.1 lit.e C.pen." (sentinta mi-a fost data acum 6 luni) avocatul (din oficiu) mi-a zis dupa proces ca peste 6 luni pot sa dau din nou pt permis. intrebarea mea este urmatoare: pot sa dau din nou pt permis dupa 6 luni de la sentinta ramasa definitiva sau de la data achitarii amenzii penale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: George202 , utilizator 13:02, 23 August 2013
oug195
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

Data executarii pedepsei penale este considerata data depunerii recipisei de platala instanta de executare.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal alcoolemie 0.75 prima proba cernescu cernescu In urma cu 3 ani am avut un accident rutier cu alcoolemie de 0.42 in aer expirat si in sange 0.75 prima proba si la 1 ora dupa am avut 0.65. Procurorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Sentinta 2011 - posibilitate examen permis gyussepe gyussepe Ora estimata: 8:30 Complet: PEN6 AP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe ... (vezi toată discuția)
Explicatie Andreiuca Andreiuca As dori sa aflu daca exista vreo posibilitate de luare in considerare a termenului petrecut inainte de finalizarea proceslui, vorbesc de un termen de ... (vezi toată discuția)