Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de evacuare fara a solicita plata chiriei

Buna ziua! Printr-o cerere in instanta solicit constatarea rezilierii unui contract in urma unei notificari facute paratului precum si evacuarea din spatiu (conform art. 1026 CPC, evacuarea din imobile folosite sau ocupate fara drept).
In aceasta situatie mai e necesara informarea cu privire la mediere, atata timp cat obiectul cererii il constituie rezilierea/evacuarea, fara a solicita chiria datorata, doar cheltuielile de judecata?
Cel mai recent răspuns: otilia13 , utilizator 13:15, 26 August 2013
Din punctul meu de vedere, cata vreme cererea de evacuare se refera de fapt la ingradirea posesiei unui imobil, trebuie facuta sedinta de informare privind medierea.
multumesc pt parerea dumneavoastra :D dar sa speram ca nu asa va aprecia instanta, pt ca pe noi nu ne-ar avantaja cu nimic, iar pe de alta parte am facut si notificare prealabila prin interemdiul executorului judecatoresc, care chiar ne-a costat ceva bani....si in fine paratul e rau platnic si nu are bani, iar noi nu putem astepta pana da el lovitura in afaceri:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract/evacuare otilia13 otilia13 Va rog tare mult sa ma lamuriti si pe mine. Am incheiat un contract pentru folosinta unui spatiu comercial. Debitorul este rau platnic, motiv pentru care am ... (vezi toată discuția)
Reprezentare asociatie impotriva rau-platnicilor in instanta HoratiuBoldor HoratiuBoldor Mai poate reprezenta presedintele Asociatia in instanta impotriva rau-platnicilor, conform art. 31 din Legea nr. 230/2007, \\"Preşedintele asociaţiei de ... (vezi toată discuția)
Cereri inadmisibile ? oanaportar oanaportar incepand cu data de 1 august 2013, conform Ordonantei de Urgenta nr. 4/2013, cererile de chemare in judecata vor fi sanctionate de instanta ca inadmisibile ... (vezi toată discuția)