Va rog tare mult sa ma lamuriti si pe mine. Am incheiat un contract pentru folosinta unui spatiu comercial. Debitorul este rau platnic, motiv pentru care am deschis ordonanta de plata iar cu toate acestea continua sa inregistreze debite. I-am trimis o notificare prin executor judecatoresc luna trecuta prin care i-am pus in vedere ca incepand cu data de 15 august se reziliaza contractul si sa elibereze spatiul pentru neplata chiriei conform clauzelor contractuale., insa debitorul a ignorat aceasta notificare continuand sa ocupe spatiul si sa desfasoare activitate comerciala.
Deci eu consider ca in acest moment comerciantul nu are titlu locativ (potrivit clauzelor contractuale pt neplata chiriei pe o perioada mai mare de 3 luni se desfiinteaza de plin drept,cat si pt faptul ca l-am notificat).
Pot cere evacuarea in instanta in temeiul art 1040 CPC, sau trebuie sa cer si rezilierea prin aceeaşi cerere? Instanta va constata rezilierea incepand cu data de 15 august 2013 asa cum i-am aratat in notificare?.....daca da nu-mi convine pt ca eu ii emit in continuare facturi din momemt ce nu binevoieste comerciantul sa paraseasca spatiul. In aceasta actiune vreau doar parasirea spatiului...pentru cuperarea banilor reprezentand contravaloare chirie doresc sa deschid actiune separata in ordonanta de plata.
Nu stiu daca am fost prea clara, astepta lamuririri.
Va multumesc frumos.
Multumesc, am sa cer in instanta constatarea rezilierii contractului incepand cu data de 15 august 2013 asa cum i-am aratat paratei prin notificare, si am sa emit in continuare facturi pana la eliberarea efectiva a spatiului.
Insa in aceasta cerere de reziliere, evacuare e necesar sa solicit paratului plata chiririei sau pot ramane doar pe constatarea rezilierii de drept si evacuare pt lipsa de titlu conf art 1040 CPC....si eventual pt recuperarea creantei sa deschid o alta actiune in ordonanta de plata?
Puteti solicita plata chiriei si pe cale separata dar asigurati-va ca indepliniti conditiile de la ordonanta de plata. Aveti facturile acceptate la plata?
Pentru facturile emise pana la data consatatrii rezilierii 15.august 2013 ,cred personal, poate ma insel, ca nu conteaza foarte mult daca acestea sunt acceptate de parat din moment ce aceste facturi sunt emise in baza unui contract valabil încheiat., desi majoritatea facturilor sunt acceptate. Ma intreb insa, dupa ce instanta constata rezilierea contractului începand cu 15 august, si eu emit in continuare dupa aceasta data facturi pana la eliberarea efectiva a spatiului, pe ce baza il mai acţionez in instanta pentru recuperarea creantei daca contractul e reziliat si nu o sa mai accepte facturile?
multumesc