avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu la negru

buna ziua as vrea sa stiu cui as putea sa ma adresez daca nu reusesc sa imi recuperez salariul de la o firma ,dar mentionez ca am lucrat 3 luni neangajata si acum nu mai au nevoie de servicuiile mele ...va multumesc o zi buna
Cel mai recent răspuns: jeny84 , utilizator 19:14, 20 Iunie 2015
1. Prestarea muncii fara intocmirea formelor legale, respectiv fara intocmirea contractului individual de munca, precum si neremunerarea pe baza unui stat de plata, constituie munca la negru .

2. Conform Codului Muncii, art.260, alin.1), lit e), primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata.

3. Tot Codul Muncii , art.260 alin.1 lit.f , prevede ca, prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, este sanctionata cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.

4. Ce e de facut ?
O sesizare adresata Inspectoratului Teritorial de Munca in raza caruia are sediul social angajatorul, care sa contina descrierea situatiei dvs sau chiar a mai multor persoane.

5. Recuperarea salariului in cazul muncii la negru este foarte greu de realizat .
Va multumesc mult ptr raspuns si sa speram ca voi iesi cu bine din aceasta situatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii daca nu am contract de munca ContSters313377 ContSters313377 am lucrat la o firma . Eu si baietii aproape 2 ani si in aceasta perioada ne a mintit ca avem contract de munca si acum cand am aflat ca nu avem am plecat ... (vezi toată discuția)
Neachitare salarii,munca la negru Luy20 Luy20 Buna seara, am o problema si nu stiu cui sa ma adresez. Tatal meu s-a angajat la o firma de paza la inceput lunii trecute si urma sa ia salariul pe 7 mai. La ... (vezi toată discuția)
Contract munca RaduCiprian RaduCiprian Buna seara,lucrez la o firma de 2 sapatamani si nu am semnat contractul,iam tot sunat si tot ma amana de pe o zi pe alta ce este de facut?multumesc (vezi toată discuția)