avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna in cazul meu in ceea ce priveste CCC

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil sa intru in concediu crestere copil pentru o perioada de 2 ani si apoi sa revin sa lucrez (sa zicem la o zi, o luna, etc, dupa depunerea cererii de concediu) si sa pot beneficia de stimulent de insertie pentru revenire la munca desi initial am optat pentru concediu crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani. Va intreb asta deoarece sotia mea nu are venit si trebuie sa nasca. Eu m-am dus si am vorbit si cu seful direct si cu cei de la resurse umane si mi-au spus ca cel mai bine este sa intru in concediu crestere copil caci asa am un venit sigur urmatorii 2 ani. Eu vreau sa lucrez insa am fost informat ca nu se stie daca la anul postul meu nu va fii blocat si voi fii dat afara (nu stiu exact formularea juridica dar am inteles ca pot sa blocheze sau desfiinteze postul). In cazul in care s-ar intampla asta eu as putea revenii in concediu crestere copil (in conditiile in care aleg CCC pana la 2 ani, sa revin apoi la serviciu si sa primesc indemnizatie si apoi daca se da afara sa intru iar in concediu crestere copil?). Va intreb deoarece sunt disperat si nu stiu care este situatia cea mai buna . Sau sa astept pana in ianuarie-februarie 2014 cand se preconizeaza noi restructurari si apoi sa depun cerere concediu crestere copil chiar daca in aceasta perioada nu depun nici un fel de cerere de concediu ramanand angajat(sotia va naste in septembrie anul acesta si as amana cererea daca este posibil cu cateva luni). Se poate si aceasta varianta? Va rog sa ma ajutati caci nu stiu cum sa fac sa fie mai bine si sa nu ramanem fara nici un venit, mai ales ca situatia actuala a locurilor de munca este destul de sumbra iar salariul este mai bun decat limita de 1200 Ron pentr CCC cu varsta pana la 2 ani. Va multumesc mult de tot !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:03, 3 Septembrie 2013
1. Din ce spuneti dvs. inteleg ca sotia nu are serviciu si nu poate beneficia de concediu de maternitate si de concediu crestere copil (CCC).

2. Puteti sa intrati si in CCC incepand cu data nasterii copilului apoi sa reveniti la serviciu, se suspenda plata indemnizatiei si apoi reveniti iar in CCC.

3. - Dar dvs. puteti intra in CCC oricand doriti pana implineste copilul 2 ani.
- Adica stati la serviciu pana va concediaza si apoi intrati in CCC.

4. - Alta varianta ar fi ca dupa ce va concediaza sa intrati in somaj si de acolo puteti intra in CCC pana ce copilul implineste 2 ani.
- In acest caz se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa ce se termina CCC.
Deci chiar daca sotia naste in septembrie eu am posibilitatea sa raman angajat pana in ianuarie, februarie si apoi sa depun cerere CCC fara sa fie un termen maxim de depunere?
si daca sunt in CCC pentru copil cu varsta de pana la 2 ani si revin la servici imediat dupa inregistrarea cererii, eu am dreptul la insertie sau nu?
Va multumesc frumos !
1. Puteti sa intrati in CCC si sa reveniti la serviciu oricand doriti dvs. dar sa nu se supere angajatorul ca il tot sacaiti asa.

2. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copil 1 an beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti primi stimuletul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

3. - Suplimentul de insertie se primeste numai atata timp cat primiti si salariu.
- Dvs. ati spus ca va asteptati la concediere si de aceea nu v-am spus si aceasta varianta.

4. Trebuie sa mai stiti ca in perioada cat sunteti in CCC sau cat beneficiati de stimulentul de insertie nu puteti fi concediat decat daca firma se afla in reorganizare judiciara sau faliment.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cic miriam101 miriam101 Buna ziua! Am o neclaritate privind art. 2, al.1 din OUG 111/2011. Doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie prevazut la art.7. Cum sa procedez? Optez ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie chirea chirea Buna ziua , va rog frumos am nevoie de un raspuns concret , sunt in concediu de crestere copil, acum copilul are 7 luni iar eu de pe 1 octombrie , mai ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului biancaco biancaco Buna ziua! Eu am nascut pe 8 martie 2013 si am intrat in concediu maternal pe 20 mai 2013. Cand ar trebui sa ma intorc la munca pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)