avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import pellet Ucraina
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import pellet Ucraina

Buna ziua

Doresc sa import pellet din Ucraina si sa il revand in Italia si Germania. Doresc sa aflu daca la intrarea in tara a pelletului trebuie sa platesc TVA. VA multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 21:20, 4 Septembrie 2013
Buna ziua!

In cazul in care efectuati importul in Romania, da va trebui sa platiti TVA , insa in cazul in care importul se va efectua in Italia sau Germania, atunci nu e necesar sa platiti TVA-ul in Romania, ci acesta se va plati la locul de import, respectiv Italia sau Germania.
Marfurile vor circula pana la destinatie sub regim vamal de tranzit - NCTS-T1, TVA-ul se va garanta de catre un principal obligat (persoana juridica care va efectueaza formalitatile vamale de tranzit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara sau import ? ciprian1977 ciprian1977 Buna ziua, Am o nelamurire, poate ma poate ajuta cineva. Daca o societate din Ungaria cumpara o marfa din Ucraina si apoi o revinde in Romania care este ... (vezi toată discuția)
Import flori roxanastefu roxanastefu Buna tuturor am si eu o intrebare :\"ce stiti din punct de vedere fiscal si contabil despre importul de flori?\" Va multumesc, (vezi toată discuția)
Platitor sau nu de tva? mirela07 mirela07 daca o firma importa produse din afara UE., plateste sau nu tva? daca da, acesta poate fi deductibil?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)