avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proba teoretica la permisul de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proba teoretica la permisul de conducere

am vazut ca in noul cod rutier nu se spune ca examenul teoretic este valabil chiar si daca la proba practica ai primit respins.dar as vrea sa stiu unde in lege scrie ca trebuie sa repeti examenul teoretic ori de cate ori primesti respins la cel practic????multe mutumiri daca reusiti sa-mi dati un raspuns concret sa vad unde e precizat lucrul acesta
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:47, 9 Septembrie 2013
Ordinul 268/2010 modificat si completat de OMAI 82/2013 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere

(1) Prezentul ordin stabileste procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere.
Art. 2. - In sensul prezentului ordin, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul inteles:
d) examinare - verificarea cunostintelor si aptitudinilor candidatilor pentru obtinerea dreptului de a conduce autovehicule si remorci pe drumurile publice, alcatuita din proba teoretica si proba practica;

Art. 12. -
(1) Candidatii declarati respinsi se pot prezenta in vederea programarii pentru o noua examinare numai dupa o perioada de cel putin 15 zile de la data declararii ca respinsi, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursurilor.
(2) Candidatii neprezentati se pot prezenta in vederea programarii oricand, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursurilor.
(3) Candidatii declarati admisi la proba teoretica, care nu se prezinta la proba practica intr-un termen de cel mult un an de la data absolvirii scolii de pregatire a conducatorilor de autovehicule, sunt declarati respinsi.
(4) In cazul depasirii termenului de un an de la data absolvirii scolii de pregatire a conducatorilor de autovehicule, examinarea pentru obtinerea permisului de conducere este conditionata de efectuarea unui nou curs de pregatire.

Se intelege ca daca esti declarat respins programarea se face pentru o noua examinare care cuprinde ambele probe, teoretica si practica.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie auto lucian paduraru lucian paduraru Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am picat la oras este obligatoriu sa mai dau o data sala si daca puteti sa-mi spuneti si actul normativ unde este stipulat ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere - proba teoretica SirbuMihai SirbuMihai Salutare! Astazi am avut pentru prima data proba practica, pe care am picat-o. Intrebare este,cand ma pot duce sa dau din nou proba teoretica? Am inteles de la ... (vezi toată discuția)
Cod rutier (urgent) Geaniu7 Geaniu7 Ma numesc Stan Mihai Alexandru si am 20 de ani . Pe data de 22.07.2013 am bagat dosarul pentru a-mi obtine permisul de conducere. Nu am putut da traseul din ... (vezi toată discuția)