avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Promisiune de garantare prima casa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Promisiune de garantare prima casa

buna seara,
in luna martie am obtinut promisiunea de garantare pt un credit in euro prin programul prima casa,promisiune prin care mi-se garanta obtinerea creditului in cazul in care s-ar fi terminat fondurile guvernamentale...pt ca azi sa fiu sunat de consultantul meu bancar,si sa mi-se spuna ca e posibil sa nu mi-se mai acorde creditul in euro,datorita faptului ca in urma unei HG, nu se mai acorda credite decat in lei
logic,nu ar fi normal ca eu sa nu fiu afectat de aceasta HG, si sa se tina cont de vechile proceduri de acordare a creditului?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: aon , utilizator 12:22, 20 Noiembrie 2013
Buna seara.

Exact cu aceeasi problema ma confrunt si eu si din cate am auzit in Brasov un jurist in aceeasi situatie a facut reclamatie la protectia consumatorului si a obtinut un raspuns favorabil. Mie mi-au spus cei de la care urma sa cumpar locuinta ca in maxim o saptamana aflam un rezultat clar. Eu inca sunt nelamurit. Exista posibilitatea ca eu cu promisiunea facuta de banca si fondul de garantare sa obtin creditul promis?

Multumesc anticipat Ciprian.
Salut,ai reusit sa mai afli ceva de cei care sunt in situatia noastra?eu unu tot intreb la banca,in fiecare zi,si nimic...mai nou au inceput cu vrajeala ca o sa-mi faca o oferta super buna pe lei,dar ma tot amana
merci
Buna seara.
Interesant este ca se discuta foarte putin pe subiect, iar bancile tac pana in ultimul moment cand promisiunea de garantare a creditului in euro sta sa expire. In septembrie am intrebat la b.c.r. daca sunt afectat de HG 565/2013 si mi-au comunicat ca nu, ca sa ma cheme ieri 21.10.2013 sa-mi comunice ca "vinerea trecuta" au primit si ei informatia ca fondul nu mai acorda garantii in euro si sa-mi propuna un credit in lei(promisiunea de garantare imi expira peste o luna). Ma intreb daca este lipsa de profesionalism sau rea vointa.
Toate cele bune.
HG 565/2013 a fost clarificata prin HG 839/2013 (.."Solicitarile de acordare a unei finantari garantate in cadrul programului Prima casa, aflate in curs de analiza la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, se solutioneaza prin aplicarea dispozitiilor legale in vigoare la data depunerii lor").

Creditele cu promisiuni de garantare pe euro ar trebui sa se finalizeze pe euro daca banca mai detine fonduri din vechiul plafon de garantare. Nu au fost alocate fonduri suplimentare in euro.
Eu nu am mai primit informatii de la banca dupa intrarea in vigoare a acestei legi.
Ati mai reusit sa obtineti creditele in euro dupa intrarea in vigoare a HG 839/2013?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea creditului promis de banca din euro in lei gainamihai gainamihai Buna ziua! Va rog sa-mi dati niste lamuriri legate de aplicarea Hotararii Guvernului nr. 565/2013 privind modificarea normelor de implementare a ... (vezi toată discuția)
Promisiune garantare prima casa carazaandreiionut carazaandreiionut Stie cineva care este soarta celor cu promisiuni de garantare pe moneda euro,de ce nu se tine cont de art 2 din hg 565/2013!? (vezi toată discuția)
Credit prima casa - pierd avansul din cauza bancii catalin182 catalin182 Buna ziua, In urma cu 2 luni am inceput sa depun actele pentru a obtine un credit prima casa la bank. In urma analizei preliminare rezulta ca ma incadrez fara ... (vezi toată discuția)