avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Schimbarea creditului promis de banca din euro in lei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Schimbarea creditului promis de banca din euro in lei

Buna ziua!

Va rog sa-mi dati niste lamuriri legate de aplicarea Hotararii Guvernului nr. 565/2013 privind modificarea normelor de implementare a programului “Prima Casa”.
Va prezint situatia concreta: in august 2012 am depus impreuna cu sotia documentatia necesara pentru achizitia unui apartament in constructie, la una din bancile din Sibiu. In urma analizei dosarului, a veniturilor noastre si a valorii estimate a apartamentului, banca a fost a acceptat creditarea in euro prin programul mai sus mentionat, drept pentru care am achitat un comision de analiza si retinere de fonduri in data de 16.08.2013.
Constructia apartamentului a fost finalizata la inceputul lunii august 2013. Am recompletat dosarul pentru “Prima Casa” cu actele apartamentului, dovada de plata a avansului de 5% in euro, evaluare, e.t.c., si am semnat toate cererile si declaratiile cerute de banca in data de 16.08.2013. Astazi am fost anuntati de un reprezentant al bancii ca nu ni se mai acorda creditul in euro, eventual, daca vrem, il putem lua in lei, conform HG 565.
Intrebarea mea este daca este legala si normala schimbarea monedei de acordare a creditului avand in vedere faptele mai sus mentionate sau ne supunem art. II din HG 565/2013, conform caruia “solicitarile de finantare si de garantare depuse anterior intrarii in vigoare a prezentei hotarari se solutioneaza potrivit dispozitiilor legale in vigoare la data depunerii acestor”.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cu stima,
Gaina Mihai

Alte discuții în legătură

Promisiune de garantare prima casa carazaandreiionut carazaandreiionut buna seara, in luna martie am obtinut promisiunea de garantare pt un credit in euro prin programul prima casa,promisiune prin care mi-se garanta obtinerea ... (vezi toată discuția)
Prorogare legala a termenului de recurs JohnnyBRB JohnnyBRB Daca azi, 16.08.2013, era ultima zi de recurs si NU AM DEPUS RECURSUL il mai pot trimite maine, 17.08.2013, prin posta? Am crezut ca azi au liber SI cei de la ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa euro 2013 mc67 mc67 In 2013 am cumparat un apartament prin Programul Prima Casa in Euro de la o persoana juridica. Banca m-a obligat sa refac actele de vanzare-cumparare din euro ... (vezi toată discuția)