avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurare de sanatate

Buna seara,Nu stiu daca intrebarea se potriveste cu acest forum, asa ca eu o voi scrie si nu este nici o problema daca nu primesc vreun raspuns.
Am stam mai multi ani instrainatate si nu am mai cotizat la asigurarea de sanatate. M-am reintors in tara si nu-mi gasesc de lucru. As vrea sa ma reinscriu , totusi ,la asigurarea de sanatate. Se poate si cum? Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:26, 21 Septembrie 2013
Da:
"2. Potrivit Legii nr. 95/2006, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana daca nu are nici un venit se poate asigura prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (800 lei, de la 01.07.2013), iar contributia lunara pentru asigurarile de sanatate este de 5,5% din venitul asigurat.
In situatia in care venitului asigurat egal cu salariul minim brut pe economie contributia este de 44 lei pe luna."

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sociale Dr_Cristina Dr_Cristina De la obtinerea licentei de medic pana la sustinerea examenului de rezidentiat si angajarea ca medic (ian.2014) ce drepturi si obligatii sociale am, ce acte si ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala paveloana paveloana buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti care este costul unei asigurari de sanatate pentru o persoana fara venituri pentru o luna? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate mihaela_simi mihaela_simi Daca sunt administrator al unei firme, dar nu am CIM in ce conditii pot incheia un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate? Ce acte sunt necesare si cum se ... (vezi toată discuția)