avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa parinteasca

sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui.......


va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a murit acum 15 ani, noi suntem 2 copii la parinti, (o sora si un frate) a murit si fratele acum 4 ani am ramas doar eu cu mama mama vrea sa vanda casa....am inteles ca fac parte sau mai bine zis am fost informata ca fac parte la casa eu mama si nepotul adica copilul fratelui meu, acum aflu ca face parte si cumnata nevasta fratelui meu mort, ce treaba are ea cu casa noastra parinteasca? asta nu inteleg, si inca ceva nu inteleg de ce mama nu poate vinde cu acordul ei si al meu ? cica trebuie dezbatuta mostenire, nu mai inteleg nimic, unii notari ne/au zis ca mama cat e in viata poate vinde casa atat timp cat eu sunt de acord ca si copil , plus ca mama fiind batrana am luat=o la mine sa o ingrijesc pana la sfarsit...deci sper ca m=am facut inteleasa... deci>

1= de ce face parte la mostenire si cumnata adica nevasta fratelui meu care a murit? un notar mi=a zis ca doar nepotul are drept adica copilul fratelui,

2.ce mostenire sa mai dezbatem? daca mama traieste poate sa faca ce vrea cu casa fiind doar eu unucul copil acum eu sunt de acord ca ea s-o vanda...

plus ca mama are un act in care csrie ca dupa moartea tatalui ea sa mosteneasca tot adica casa si pamant....

nu mai inteleg nimic, tot felul de legi dar nu pe intelesul nostru....va rog lamuriti-ma si pe mine cum stau lucrurile ca simt ca o iau razna..va multumesc si astept raspunsAvand in vedere ca fratele dvs a supravietuit tatalui dvs, partea fratelui de mostenire s a retransmis mostenitorilor lui, adica fiului si sotiei supravietuitoare. Deci si cumnata are drept la mostenire, prin retransmitere de la fratele dvs.
Daca fratele deceda inaintea tatalui venea la mostenire numai nepotul pentru ca era mostenire prin reprezentare.
Ca sa puteti vinde trebuie dezbatuta mostenirea dupa tatal dvs si fratele dvs. apoi se pot vinde cote ideale din imobil insa dupa ce faceti cadastru si intabulare pe cotele mostenite conform Certificatului de mostenitor.
Din ce spuneti dvs mama dvs are un testament legat universal.
Meregti la un notar competent in a dezbate succesiunea cu toate actele si testamentul.
va multumesc frumos incep sa inteleg cat de cat dar vreau sa mentionez ca fratele meu decedat are aprtament cu 3 camere separata cumparat impreuna cu cumnata , apartament in care locuieste ea(cumnata ) si copilul lui fratemiu, deci... in cazul asta daca ea are drept de mostenire la casa parinteasca a lui fratemiu, eu nu as putea sa am drept de mostenire la aprtamentul lui fratemiu? legal vorbind, ca practic nu voi face asta e munca lor si nu ma bucur cum se bucura cumnata e lacoma vrea numai averi tot vrea sa i se dea.... e o hapsana.
Nu are nici-o legatura una cu alta. Cumnata l-a mostenit pe fratele Dvs. Pe cumnata o mosteneste copilul si nu Dvs. Totusi partea cumnatei este destul de mica (9,375%) deci puteti face o intelegere, sa ii platiti o suma de bani si sa ramaneti doar Dvs cu casa.
Pe principiul enuntat de dvs si nepotul dvs ar veni la mostenirea dvs. Absurd.....
Stimata doamna, la mostenirea fratelui dvs nu aveti vocatie succesorala deoarece sunteti inlaturata de la mostenire de fiul acestuia si sofia lui. Exista niste clase de mostenitori, 1-4, cu care Sotul supravietuitor vine in concurs la mostenire. Clasa 1 este cea a descendentilor, a copiilor adica sa zicem, clasa a doua este cea a parintilor si fratilor, clasa a treia a bunicilor, clasa a patra a unchilor, matusilor etc.... Fiecare clasa o exclude pe alta.
In cazul dvs la mostenirea fratelui vine sotia si copilul, clasa 1, care va exclude.
In schimb la mostenirea tatalui dvs vine mama dvs, sotia adica, dvs fiica si fiul care a supravietuit tatalui, prin mostenitorii sai fiu si sotie!
Mostenirile se vor dezbate impreuna succesiv si al tatalui dvs si al fratelui dvs eliberandu se un singur certificat de mostenitor. Apoi in cadrul unui partaj puteti rezolva problemele.
va multumesc tuturor pentru raspunsuri am inteles acum cum stau lucrurile.

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)
Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)