avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate succesiunea fara sa ma anunte si pe mine si dupa un an decedeaza si el iar cumnata mea face acelas lucru si nu ma cheama la succesiune spunind notarului ca nu mai are alti mostenitori Mentionez ca nu au avut copii si nici bunuri dobandite impreuna .As dori sa stiu .daca 1...cumnata mea beneficiaza de bunurile dobandite prin testament de fratele meu ?..2..daca anulez certficatul de mostenitor dupa fratele meu cat imi revine mie si cat sotiei lui ?
Prin dezbaterea succesiunii bunurile mostenite de fratele dumneavoastra au intrat in patrimoniul sau iar intreg patrimoniul fratelui trece mai departe succesorilor acestuia. Solicitati anularea certificatului de mostenitor al fratelui pentru a vi se calcula rezerva succesorala si solicitati si anularea certificatului de mostenitor al cumnatei pentru a vi se acorda cota dumneavoastra parte din succesiunea de pe urma fratelui. Aceasta cota este de 1/2 in situatia in care nu mai sunteti decat dumneavoastra si sotia supravietuitoare, respectiv 1/2 ramane sotiei supravietuitoare.
multumesc tuturor ...dl.taur 36 am specificat ca fratele meu nu a avut copii si in acest caz cum se imparte masa succesorala ?
Daca se obtine anularea certificatului de mostenitor al fratelui pentru incalcarea rezervei dvs succesorale, care este de 2/3, daca tatal dvs a decedat inainte de 1 oct 2011, mai apoi se va anula si certificatul de mostenitor subsecvent, cel dupa frate, unde cotele de mostenire sunt 1/2 sotia si 1/2 dvs in calitate de frate, cote care se calculeaza din masa succesorala a defunctului.
Masa succesorala ramane sotiei integral , nu are cu cine s-o imparta ,dar trebue sa desbata succesiunea la notar ptr obtinerea certificatului de unic mostenitor,nu puteti pretinde constituirea rezervei succesorale atata timp cat tatal dtr a facut testament in totalitatea proprietati sale.
multumesc mult ....domnilor avocati nu ati pomenit nimic de reductiunea testamentului ....ce sfat puteti sa dati in cazul meu?

Alte discuții în legătură

Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect ... 21mai1964 21mai1964 Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect urmatoarea problema::doi soți fără copii au facut testament iar dupa decesul unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Mostenire in romania adi33 adi33 Buna, As avea si eu o tema pe care mi-ar placea cu ajutorul vostru sa o stiu reglementata. Este vorba despre mostenierea unei case. Casa apartine tatalui ... (vezi toată discuția)
Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)