avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Insolventa

Buna ziua , v-as fi recunoscator daca mi-ati putea da un raspuns referitor la insolventa cererea creditorului , daca cumva la adunarea pragului minim de 45,000 lei se i-au in calcul si penalitatile sau doar debitul principal ?
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2013
chimardan, utilizator
Cel mai recent răspuns: chimardan , utilizator 08:43, 3 Octombrie 2013
11. Cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea creditorului, este de 45.000 lei (RON), iar pentru salariati, de 6 salarii medii brute pe economie. Nicio dobanda, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuiala, numita generic accesorii, nu va putea fi adaugata creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii (a se vedea si alin. (2) si (4) din art. 41 din Legea nr. 85/2006, cu completarile si modificarile ulterioare).

[ link extern ]
Ok , am inteles dar daca sa spunem am o creanta in suma de 40,000 lei si penalitati de 6,000 lei pot introduce cererea de deschidere a insolventei ? sau doar debitele principale se iau in consideratie ?
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata majorari si penalitati dupa intrarea in insolventa monica i monica i As dori sa stiu in baza carui act normativ nu se mai calculeaza majorari si penalitati pentru debite restante de la data intrarii in insolventa a unei firme (vezi toată discuția)
Tot despre insolventa Olga67 Olga67 Exista un plafon al datoriilor unei firme pana la care sau de la care se poate cere intrarea in insolventa?Exista cumva o ordonanta data de curand in acest ... (vezi toată discuția)
Tabel preliminar creante FLORIN RADU FLORIN RADU apelez la colegii priceputi intr-ale insolventei cu urmatoarea speta: creditorul solicita deschiderea proceduraii pt suma de 10 lei. apoi, printr-o precizare ... (vezi toată discuția)