avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Regulamente de interzicere si sanctionare cu amenda in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Regulamente de interzicere si sanctionare cu amenda in cadrul asociatiei de proprietari

As dori sa va intreb daca aveti cumva modele de regulamente adoptate de adunarea generala in care se descriu in amanunt diverse drepturi si obligatii ale proprietarilor.
De exemplu despre aruncarea gunoiului sanctionata cu x lei, intericerea de amplasare antene parabolice pe peretii exteriori, de montare gratii pe scara de bloc la usile de aprtament,etc.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
w_v_w_v, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:18, 7 Octombrie 2013
Noi nu avem un asa regulament, cu toate ca ar fi destul de util activitatii as. prop. Poate ca un ROI / ROF ar fi indeajuns, insa, parca am mai discutat, personal nu agreez faza cu amenzile... Sigur, avem destule intamplari cu aruncatul gunoiului de catre unii proprietari. Nu sunt multe cazurile, dar sunt, probabil una-doua persoane, dar care fac aceasta treaba numai cu intentia clara de a arata ca „cineva” nu-si face treaba bine. Avem in intentie sa punem, in zona intrarii in bloc si la sediul asociatiei, cateva camere de luat vederi. Mai avem un „meserias” care la perioade de 3-4 saptamani face pipi in lift. Ce amenda sa-i aplici nesimtitului? Se pare ca totusi persoana respectiva nici nu este din blocul nostru. Cercul de suspecti se strange. Daca l-am prins, v-a face curat pe casa scarii 1 an de zile, plus corectia de rigoare la constatare...
Montarea de gratii, aparate de aer conditionat si altele s-au si facut deja, desigur fara nici-o aprobare. La cap. antene, stam bine - nu avem nici una montata pe peretii exteriori - avem trei firme de cablu (cu instalatii pe casa scarilor) cu sute de programe, asa ca nu mai este nevoie de asemenea instalatii pe pereti. Vorbesc de asociatia noastra, insa am vazut un bloc unde probabil firmele de cablu refuza sa incheie contracte cu locatarii respectivi, unde pe fatada sunt amplasate mai bine de 100 de asemenea parabole - ca la centul spatial... Poate am sa pun o fotografie, undeva pe-aici.
Aceste aspecte se precizeaza concret in regulamentul de ordine interioara,distinct intocmit pentru fiecare asociatie de proprietari conditionat de problematica interna
Asociatia de proprietari nu are temei legal sa impuna amendarea proprietarilor,cel mult sesizarea autoritatilor competente sa constate si sa consemneze existenta de fapte sub incidenta legii
Utilizarea partii comune-gen antene parabolice,se poate realiza numai cu respectarea disp
L nr 230/2007 art 13 al 2 Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinastia proprietatii comune fara a obtinr mai intai acceptul asociatiei de proprietari

Montarea de gratii la geamuri este greu de interzis mai ales la apartamentele situate la parterul imobilului,si nu nuimai functie de topografia imobilului,mai ales in conditiile in care aceasta constituie o masura de siguranta si de securitate pe care o impune inclusiv autoritatea politiei
Montarea de gratii la geamuri la parter e ok daca nu iese pe dianafarfa peretelui.
Adica asa e ok
1
[ link extern ]
2
[ link extern ]

Dar nu asa iti faci gratia in exterior sa punem la parter la bucatarie cratiti si alte cele.
Daca vrei sa deschizi fa balamale la gratie ( din 2 bucati si pui lacat )dar tot pe interior
1
[ link extern ]
2
[ link extern ]


E cum vi se pare?
La noi de cate ori cineva a lasat o punga de gunoi in drum a dus-o la gunoi cel care a gasit-o .
A doua oara cand s-a gasit in acelasi loc o punga de gunoi au luat-o si au desfacut =o pe o foaie de ceolofan si s-au cautat elemente de identificare ca facturi bonuri etc.
Si mereu a fost identificat vinovatul chiar daca nu din prima.
Nici unul nu a mai avut curaj sa faca a 2 -a oara.
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2013
w_v_w_v, utilizator
Ce sa zic, aveti dreptate in privinta ultimilor doua exemple. Pe langa faptul ca nu le da nimeni nici o aprobare, arata si ca naiba, adica tziganie pe fata... urat!!
In privinta pungilor cu gunoi abandonate pe unde vrei si pe unde nu vrei si noi am procedat absolut la fel. Si totusi mai avem cazuri, dar care treptat-treptat scapam de ele. Cateodata nici nu te astepti ca personajele respective sa faca asa ceva si totusi...
Din fericire daca putem spune asa cele 2 poze reprezinta o singura fereastra adica e doar un caz si nu este la mine in bloc ci la blocul unei colege de servici.

Alte discuții în legătură

Amplasarea de grilaj peste usa de la intrare in ap. meu Justified Justified Buna ziua! Inainte de a face o investitie ,as vrea sa stiu daca intr-un bloc de locuinte pot sa-mi pun peste usa mea de la intrare in ap. si un grilaj de ... (vezi toată discuția)
Montaj grilaje geamuri parter Stef_74 Stef_74 Buna ziua.Exista vre-o lege în care îmi interzice,sa pun grilaje la geamuri,după izolare termica a blocului?Primăriea a pus schele pe fațada ... (vezi toată discuția)
Montez antena digi pe casa scarii, - cati/cine trebuie sa fie de acord? :) paleosoft paleosoft Buna:) Stau intrun bloc la parter, si neavand destul semnal pe partea mea de locuinta, tre sa montam antena parabolica pe partea exterioara a casei scarii.. ... (vezi toată discuția)