avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis scara de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis scara de bloc

Buna ziua,
am o situatie, si asa avea nevoie de un sfat.
Avem o Asociatie de Proprietari doar pentru scara noastra si prin Hotararea A.G.As.
am hotarat in unanimitate sa schimbam invelisul acoperisului pentru scara noastra.Banii ii avem ,lucrarea am inceput-o, insa problema este , cum vom reusi sa recuperam cota de bani,de la proprietarii de la parter.Intreg parterul este ocupat de o banca, si nu face parte din Asociatia noastra, desi e corp comun cu scara noastra, ocupand 1/5 din totalul etajelor.
Cu ce art din lege ii putem constrange sa ne plateasca cota-parte din lucrare, tinand cont ca nu fac parte din Asociatie, insa face parte din imobil.


Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:56, 12 Octombrie 2013
Daca unitatea bancara isi desfasoara activitatea la parterul imobilului de locuit in comun,pe cale de consecinta utilizeaza instalatiile parte comuna
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari detine autoritatea si competenta sa se informeze temeinic si eventual sa notifice unitatea bancara despre obligatia participarii la achitarea cotelor individuale de reparatie parte comuna constructie din imobilul unde are sediul
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
ynocentta, utilizator
Notificarea catre banca este pregatita urmand sa o inaintam maine.
Temerea noastra este ca banca nu va plati cota parte din lucrare, si doream sa stim pe baza carei legi sa ne bazam ca ne vom obtine banii, avand in vedere ca ei nu fac parte din Asociatie, iar legea 230/2007 aduce reglementari doar pentru asociatii.

Multumesc
Aveti posibilitatea sa solicitati recuperarea cotei parti ,in temeiul dispozitiilor NCC
Daca acoperisul este comun,la cheltuielile pentru reparatie este obligat sa participe si proprietarul acelui spatiu comercial. Daca banca este proprietar,il puteti chema in judecata bineanteles dupa parcurgerea medierii obligatorii.Daca nu sunt proprietari acolo, ii chemati degeaba in instanta.
anakin70000 a scris:
Cu ce art din lege ii putem constrange sa ne plateasca cota-parte din lucrare, tinand cont ca nu fac parte din Asociatie, insa face parte din imobil.

Poate ca nu este membra a asociatiei de proprietari dar face parte din condominiu.
Asa cum prevede legea 230/2007, toti proprietarii dintr-un condominiu (bloc, scara...) au obligatia sa contribuie la intretinerea si reparatiile partilor comune ale imobilului indiferent ca sunt sau nu membri ai asociatiei de proprietari.
Dar pana acum acest proprietar (banca) a platit lunar la asociatie ceva pentru administrare, instalatii comune...?

Alte discuții în legătură

Spatii comerciale care nu fac parte din asociatia de proprietari caragiu caragiu Desi pare greu de crezut inca mai sunt spatii comerciale situate la parterul blocurilor care nu au acord de asociere cu asociatia de proprietari. Nepasare, ... (vezi toată discuția)
Reparatii coloane apa calda / caldura silviu1975 silviu1975 As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie aparuta in cadrul Asociatiei noastre (12 apartamente cu CT proprie; 6 apartamente alimentate de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere ContSters50658 ContSters50658 As dori sa stiu, daca am centrala proprie si contorizare individuala apa rece, sigur pe banii mei toate, nu ar trebui reduse proportional si cheltuielile ... (vezi toată discuția)