avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme mari cu chiriasii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme mari cu chiriasii

Buna ziua … sunt intr`o situatie disperata ..si as avea si eu nevoie de niste sfaturi daca se poate .. .. anul trecut am inchiriat apart unei pers legal cu , contract de inchiriere inregistrat la fisc pt care plateam impozit .. primele luni a fost foarte corecta si-a platit chiria si utilitatile la zi ..dupa aceea a avut ceva probleme si a ramas in urma cu intretinerea … in iulie cand a expirat contractul am vrut sa o dau afara ..dar m-a rugat sa ramana in continuare ..si mi-a promis ca o sa ajunga cu toate datoriile la intretinere la zi ca a scapat de problemele pe care le-a avut … ..avea aproape 2000 de lei datorii la utilitati.. intretinere.. cablu..etc.. am crezut in ea … si i-am facut un nou contract pe 6 luni..ca sa fiu si in ordine .. sa nici nu am probleme cu fiscul..+ ca m-am gandit ca avand si un contract am si drepturi in caz ca nu`si achita datoriile ..chiria ..intretinerea ..etc.. dar cand s-a vazut cu un nou contract … nu a mai vrut sa-mi mai plateasca nici chiria … si nici intretinerea invocand diverse motive … si amenintandu-ma ca pana la expirarea contractului eu nu am ce sa-I fac pt ca este propietara …
Daca am vazut ca nu ne mai intelegem..i-am facut o notificare prin executor judecatoresc..sa paraseasca casa sau sa-si achite datoriile ..findca conform clauzelor din contract am dreptul sa`l reziliez .. si ca ii voi intrerupe si lumina + cablu..internet..etc..
Dupa aceasta notificare ..si mai tare a inceput sa ma ameninte ca nu imi v-a mai plati nimic.. ca imi v-a sparge si v-a strica tot prin casa ..apart fiind mobilat si utilat cu tot ce e nevoie si ca nu mai am dreptul nici macar sa intru in casa pana expira contractul … pt ca este propietara .. desi contractul este reziliat de 2-3 saptamani .. week`end`ul trecut am anuntat cu o zi inainte si la tel si prin sms ca am nevoie sa-mi iau ceva din apart ..si la ce ora gasesc pe cineva acasa ca sa nu intru in lipsa desi am si eu chei.. mi-a zis ca nu este nimeni acasa si mi-a inchis tel.. totusi am mers .. cu o prietena .. era acasa ..mi-a deschis usa si mi-a zis ce vreau ca nu imi da voie in casa .. atunci am impins-o si am intrat.. cum adica nu am voie sa intru in casa mea ? a inceput din nou cu amenintari si a sunat la politie ..chipurile ca sa vina sa ma amendeze ca am intrat cu forta in casa mea .. cand a venit echipajul de politie si am explicat situatia ca , contractul este reziliat .. ca are atatea datorii la intretinere si nici chiria nu a mai platit din iulie .. i-au spus ca nu are dreptul sa-mi interzica sa vin sa vad ce se intampla in apart… sa-I dau o copie de pe contractul reziliat ..si un termen in care sa plateasca datoriile sau sa paraseasca casa.. si daca nu vor ..atunci sa sun din nou la politie si or sa ma ajute sa-I dau afara din casa ca fiind contractul reziliat ei locuiesc acolo fara nici`un drept legal.. bineinteles .. ca si mai mult ma ameninta la tel ca nu vor pleca si ca facturile vor sari in aer..pana in ianuarie cand expira contractul.. in afara de faptul ca eu saptamana aceasta le voi deschide proces pt achitarea datoriilor ce ma sfatuiti sa fac ca sa ii pt da afara din casa mai repede? ..pt ca asociatia de locatari mi-a spus ca ma v-a chema in judecata pt restantele mari de la intretinere ..

Astept raspunsurile dv…si va multumesc anticipat..
1-Este totala eroare sustinerea ca este "proprietara" asupra spatiului ,in conditiile in care inclusiv contractul de locatiune dovedeste fara putinta de tagada ca are calitatea stricta de locatar pe perioda contractual asumata,cu drepturi si obligatii contractual negociate si asumate de parti
2-In cadrul actiunii promovate in instanta,solicitati instantei emiterea de ordonanta pentru evacuare cu motivarea ca locatarul domiciliaza fara forme legale,nu exista contract de locatiune si pentru a stopa acumularea de noi debite
3-Raporturile asociatie de proprietari sunt directe si stricte cu proprietarul spatiului,care prin actul de asociere devin membri ai asociatiei de proprietari
Calitatea ,responsabilitatea,drepturile si obligatiile reciproce intre proprietari si chiriasi rezida din contractul/conventia incheiata intre acestia
Prejudiciile,debitele acumulate in cadrul asociatiei de proprietari cad in sarcina proprietarului de drept spatiului, asociatia de proprietari, avand dreptul legal prevazut de a solicita recuperarea acestora direct de la proprietar in temeiul disp 49.50 si 51 din L nr 230/2007 actualizata
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2013
ynocentta, utilizator
va multumesc pt raspuns ... si eu m-am gandit sa cer instantei ordonanta de urgenta ..dar sincer nu stiu cat de urgenta este si ma tem ca datoriile se vor acumula si voi fi si eu chemata in instanta de catre asociatia de locatari si pe buna dreptate ..pt ca in bloc majoritatea locatarilor sunt pensionari si din pensia pe care o au isi platesc oamenii intai utilitatile ... pt ca asa este normal.. eu m-am gandit si am mai citit si pe alte forumuri ca propietarii ajunsi la disperare recurg si la alte metode ... ce ar putea chiriasa sa-mi faca daca eu merg cu martori... cu 1 sau doi agenti de paza de la o firma de securitate .. pt ca am fost amenintata sa ma uit de doua ori in urma mea cand merg pe strada ... are si o plangere la politie pt asta ...sa merg in lipsa lor sa schimb yala ..sa fac un proces verbal in prezenta martorilor cu lucrurile lor..care nu-s decat mai mult haine ..sa le pun in niste saci sau cutii sa le dau pe hol si sa`i anunt sa vina sa si le ia ..iar eu sa schimb incuietorile ..am usa metalica .. sa-mi fac un contract la o firma de monitorizare a apartamentului in caz ca vin si la tupeul pe care il au ar incerca sa deblokeze incuietorile si sa intre in casa ..eu cred ca nu mai au nici`un drept sa faca asta din moment ce contractul este reziliat .. nu? sincer doar asa as putea sa scap de ei si sa nu se mai acumuleze datoriile .. mai ales acum pe timp de iarna cand vor tine caloriferele deschise non stop.. si nu stiu cum ar fi mai bine sa fac asta ..in prezenta lor ..sau in lipsa ca sa nu se intample cine stie ce mare scandal..
ceea ce sugerati dv nu se face cu martori, ba din contra. in plus nu veti gasi firma de securitate care sa va ajute sa intrati in spatiu in lipsa unui executor judecatoresc. si nici macar politia nu poate sa ii dea afara din spatiu fara un ordin de evacuare si un executor jud.
dupa ce schimbati incuietorile puteti sa angajati o firma sa va protejeze apartamentul macar pt 1 luna de zile pana vor intelege ca nu vor mai putea reintra in apartament. in cazul in care asociatia va actioneaza in judecata puteti sa incercati sa ii chemati in garantie (consultati insa un avocat pt a fi sigura) - in fapt ei sunt cei care au consumat utilitatile. Succes si nervi de otel! (Din ceea ce ati relatat se pare ca ei sunt obisnuiti si au mai fost in situatii similare)

Idee: sub o forma sau alta le intrerupeti alimentarea cu energie electrica ( fire taiate, contoar avariat intentionat, etc )
Nu au cui sa se adreseze la ENEL pt. remedieri ... nu sunt titularii contractului...
Masura e radicala si e posibil sa va induca ulterioare costuri, DAR... fara energie electrica nu prea se poate trai... si s-ar putea sa plece voluntar !
In fond, macar mai reduceti costul energiei electrice...
Cel mai pertinent sfat pe care l-ati primit!!!! In tara in care traim, cu legile, si justitia pe acre o avem....urmati sfatul de mai sus!

Alte discuții în legătură

Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)