avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. Nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac?

buna ziua,
am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la anaf) , problema care pot spune ca ar fi este ca pe contract suma de inchiriere e de 100 lei,/luna( am vrut sa l inscriu la anaf, iar valoarea reala era de 670/luna, eu am semnat ca am primit suma de 1340 cuantumul chiriei pe2 luni, si acum ma ameninta ca ea poate sa stea 1 an ca in contract scrie ca a dat 1340.....cearta intre noi a intervenit ca nu a dorit sa si respecte obligatia de plata la data stabilita(1 ale lunii pt. luna in curs) plus ca sta de pe 17 febr.an curent si nu si a platit nici o facturile de utilitati( am sunat la eon si la asociatia de propriet. ar fi un total de 900lei) ....eu ma las lipsita si de plata chiriei ---oricum luna asta ar fi platita din avansul ce mi l a dat la inceput si de cheltuieli numai sa scap de ea....ce e de facut? imi spuseseca pana o scoate judecatorul ea acolo va sta.....eu acum sincer m am decis si vreau sa vand apartamentul mi am incercat norocul cu chiria dar se pare ca nu am avut! o vreau afara din casa cu orice pret.....chiar de ar fi sa mi plateasca tot nu o mai vreau acolo, am ajuns sa mi fie frica ca pune stapanire pe casa mea ,ca mi va fura din casa si altele :((
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Bună ziua. Având în vedere ca este un chiriaș problematic doar dacă faceți acțiune de evacuare reusiti sa remediați problema.
In baza contractului de inchiriere nu poate pune stapanire pe casa,ptr.evacuare utilizati procedura prevazuta de art.1034-1045 NCPC,trebuie sa aveti in vedere clauzele contractului de inchiriere.
si cam cat dureaza treaba asta, ar trb sa merg direct la judecator, plus cheltuielile pt. utilitati se tot aduna acolo sau ce se intampla cu ele? ea sigur urmareste sa faca rau de acum!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Treaba asta" dureaza in functie de mai multe imprejurari:incarcarea instantei de judecata,apararile partilor,eventuale expertiza,oricum "treaba asta "poate dura de la 2 luni la 6 luni,cu mare aproximatie.
si o alta solutie nu exista? sincer cred ca ajung sa mi pierd mintile sa o stiu in casa mea inca atat, fara sa si plateasca vreo factura sii fara sa mi plateasca chiria, si daca o scot eu frumos cum se facea odata ,,plasa si la gara'' ce mi se poate intampla?
va multumesc ca va rapiti din timp si imi raspundeti si imi scuzati limbajul dar in momentul de fata sunt plina de nervi ca nici cuvintele nu mi le gasesc :)

Alte discuții în legătură

Evacuarea unor chiriașe șantajiste: pot s-o fac cu acest motiv? Bia86 Bia86 Va rog sa ma ajutati in aceasta problema .Acum 2 saptamani am primit in chirie 2 femei mama si fiica si 2 copii o fetita de 9 ani si un copil sub un an .Sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)