avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului

locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia pe care si-o pastrasera peste noi .apoi intr-o seara ne-am dus la supermarket si cand ne-am intors yala era schimbata.!!fara sa stim ceva sau sa ne spuna cineva ceva .pur si simplu nu se potrivea cheia.!
am chemat lacatus si am intrat in locuinta spargand bineinteles yala.atunic a aparut proprietara spunand ca de ce nu ne-am dus la ea sa ii cerem cheie,etc.si in final ne-a cerut sa ii dam una din cheile noi pe care tocmai le instalasem cu ajutorul mesterului.bineinteles ca nu i-am dat .a chemat si un echipaj de politie care ne-a legitimat i-am aratat contractul de inchiriere si ne-a spus ca nu am comis nicio infractiune (intrand in locuinta noastra)
dupa cateva zile tot in lipsa noastra a chemat lacatus si a cerut sa sparga usa de la locuinta noastra aratandu-i actele de proprietate a apartamentului .din intamplare lacatusul era acels cu cel care chemasem eu ,si m-a anuntat sa vin ca el trebuie sa sparga din nou usa...avea telefonul meu pt i-l dadusem ca ne intalnim sa ii achit suma de 150 de ron pt inlocuirea yalei.
am ajuns la fata locului a fost chemata patrula de politie ,lacatusul a plecat dna proprietara a plecat,iar eu m-am dus in continuare la servici.dupa masa cand m-am intors am vazut ca usile au fost scoase din balamale si disparute.apartamentul fara usi.!era o usa metalica la intrare si inca una pe hol amandoua incuiate cu chei.
am chemat politia ,politia a chemat laboratorul criminalistic care a luat probe si declaratii pana la ora 1 noaptea .proprietara a fost anuntata a venit dar a sustinut ca nu stie nimic despre disparitia usilor si ca ea fost in parc cu fetita.un vecin a venit si m-a scuipat !?spunandu-mi ca bine a facut ca a luat usile pt ca sunt ale ei si ea are chitanta pe ele,iar eu daca am contract sa ma duc sa cumpar alte usi...
amfost chemata acum cateva zile la politie si mii s-a spus ca a recunoscut si a pus usile la loc.agentul politist m-a insotit spunandu-mi ca proprietara imi va da cheile...dar ea a declarat ca nu imi da cheile ca sa pot intra in locuinta.intre timp a pus stapanire pe locuinta mea pe lucrurile mele intra si iese din locuinta mea aducand diverse persoane in locuinta mea si aratandu-le chipurile ce mizerie am acolo,iar eu nu am unde sa dorm nu mai am bani pt lacatusi,si de fapt cel care a venit ieri era acelasi pe care ea l-a angajat casa monteze usa la loc si i-a fost frica apoi cand am chemat patrula si a plecat.asta este situatia in momentul de fat.este weekend astept sa fie zi lucratoare si sa ma duc din nou la sectia de politie si sa fac dinnou plangere penal etc
ce altceva pot face ca sa o tin departe de usa locuintei mele?si eu sa pot intra in locuinta sa-mi iau in folosinta lucruri acte mediicamente tot ce am acolo si sa locuiesc impreuna cu familia mea.suntem trei persoane . care nu putem intra in locuinta in aceste conditii.unde pot sa cer protectie?
~ Conținut șters la cerere ~
In conditiile mentionate de continuu stress,neintelegeri si diferente cu locatorul,analizati oportunitatea rezilierii contractului
va multumesc si dvs pt raspuns,normal ca voi pleca din acea locuinta dar eu am intrebat cu disperare ce infractiunei si ce cale trebuie urmata de noi ca sa avem acces numai noi la locuinta noastra si cine trebuie sa ne protejeze de acest proprietar care in lipsa noastra sparge usa si ne incuie pe dinafara>>>>
Politia trebuie sa va protejeze.
Daca politia nu va protejeaza datorita unor probleme de ordin juridic va trebui sa va angajati avocat din localitatea dvs. pentru a se ocupa de caz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Admin, administrator
marialexandru a scris:


sa avem acces numai noi la locuinta noastra




1-Legal,nu este locuinta dvs
Dvs,in temeiul contractului de locatiune detineti dreptul de utilizare provizorie a spatiului
2-Initial,incercati clarificarea tuturor problemelor direct cu proprietara in cauza
Daca in lipsa dvs proprietarul intra fara acordul dvs in proprietate si realizeaza actiuni care sa prejudicieze interesele dvs,fie sesizati oficial politia responsabila domiciliului,fie,puteti actiona proprietarul in instanta

Alte discuții în legătură

Chiriasul nu vrea sa plece din casa dan76 dan76 Buna ziua, o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie daniela cluj daniela cluj Buna , Un domn \"binevoitor\" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)