avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie intracomunitara

O societate din Romania , inregistrata ca platitor TVA, achizitioneaza marfa de la o societate din Italia (inregistrata in Italia ca si platitor TVA) . La sosirea camionului cu marfa la destinatie in Romania, vine garda financiara si obliga beneficiarul la plata TVA aferenta contravalorii marfii.
In mod normal nu se aplica taxarea inversa la beneficiar? adica 4426=4427
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 12:52, 9 Octombrie 2013
Buna ziua,

Verificati daca toate documentele de transport si de insotire a marfurilor au fost intocmite in regula. Verificati de asemenea daca ambele companii sunt inscrise in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Verificati si daca nu cumva bunurile au fost aduse din afara Comunitatii, si aveati obligatia efectuarii formalitatilor vamale de import.

Daca cele de mai sus sunt indeplinite, aveti obligatia platii TVA prin mecanismul taxarii inverse(4426=4427).

Verificati si daca nu cumva bunurile au fost aduse din afara Comunitatii si aveati obligatia efectuarii formalitatilor vamale de import.

As fi curios care a fost temeiul legal pentru care GF a dispus plata TVA; poate furnizati aceste informatii pentru a putea sa analizam mai bine speta.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Semintele prajite, ambalate, care sunt comercializate in magazine, sunt supuse taxarii inverse? Un magazin a achizitionat in luna decembrie, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila autoturism simina71 simina71 Buna ziua firma la care lucrez a achizitionat pe firma un autoturism din Germania.Pe factura este trecuta valoarea autoturismului +TVA(313000 RON).Noi am ... (vezi toată discuția)
Problema colectare tva lipsuri inventar neimputabile mihaelah mihaelah Stimati domni, Prin bunavointa dumneavoastra permiteti-mi sa va solicit consilierea in rezolvarea urmatorului caz: Periodic societatea noastra efectueaza ... (vezi toată discuția)