avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie monoparentala

Va rog frumos sa-mi spuneti cat este plafonul la alocatia monoparenatala pe anul 2013; singura am in intretinere un copil minor si fata in varsta de 21 de ani cu dizabilitati grave fiind de gradul 1 cu insotitor; Pot beneficia de alocatie monoparentala?Am incercat anul trecut sa-mi fac dosar si am depasit plafonul prevazut de lege cu 3 lei.Nu stiu cat este anul acesta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 11 Octombrie 2013
Alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală se acordă lunar pe bază de cerere şi declaraţie tip, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia care se înregistrează la primăria localităţii în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi are reşedinţa familia.

Acte necesare:
- cerere tip (Cerere alocatie monoparentala);
- acte de identitate/certificate de nastere ale copiilor cu care locuiesc (copie + original);
- actele de identitate ale sotului / sotiei (copie + original)
- alte acte doveditoare ca exista un singur parinte (certificat deces, hotarâre judecatoreasca de divort, hotarâre judecatoreasca de declarare a disparitiei unui dintre parinti);
- livretul de familie completat la zi (copie+original);
- dovezile privind veniturile nete realizate in luna anterioara inregistrarii cererii;
- adeverinta emisa de scoala unde frecventeaza copiii cursurile pentru copiii de varsta scolara;
- talonul de alocatie de stat pentru copii, in cazul copiilor prescolari sau adeverinta de la Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala;
- alte acte, pentru situatii care nu sunt evidentiate in livretul de familie.
- Dosar cu sina

Pentru familia monoparentală, formată din persoana singură şi copiii aflaţi în întreţinerea acestora, al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează peste 200 lei şi până la 530 lei inclusiv, cuantumul alocaţiei, începând cu luna iulie 2013, este stabilit după cum urmează:
a) 60 lei pentru familia cu un copil;

b) 120 lei pentru familia cu 2 copii;

c) 180 lei pentru familia cu 3 copii;

d) 240 lei pentru familia cu 4 copii şi mai mulţi

Pot sa intreb unde se depun actele ptr alocatia monoparentala?
Alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală se acordă lunar pe bază de cerere şi declaraţie tip, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia care se înregistrează la primăria localităţii în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi are reşedinţa familia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de alocatie monoparentala? valentinaionela03 valentinaionela03 Buna ziua.Eu am o fetita de 4ani si tatal ei nu a vrut sa o recunoasca,stau in casa cu parintii mei,sora mea si prietenul ei.Am un salariu de 975lei pe luna si ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala luizaluize luizaluize Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru alocatie monoparentala? (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala blueelf08 blueelf08 Buna ziua! Care sunt criteriile de acordare a alocatiei monoparentale? Spre exemplu, la un venit de 404,5 lei de persoana (un adult si un minor), se acorda si ... (vezi toată discuția)