avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de alocatie monoparentala?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de alocatie monoparentala?

Buna ziua.Eu am o fetita de 4ani si tatal ei nu a vrut sa o recunoasca,stau in casa cu parintii mei,sora mea si prietenul ei.Am un salariu de 975lei pe luna si alocatia fetitei de 42lei,mentionez ca fetita este inscrisa la gradinita iar din partea parintilor nu am nici un sprijin financiar.As dori sa stiu daca beneficiez de alocatia monoparentala. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: valentinaionela03 , utilizator 13:16, 29 Iunie 2015
Alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală se acordă lunar pe bază de cerere şi declaraţie tip, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia care se înregistrează la primăria localităţii în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi are reşedinţa familia.

Acte necesare:
- cerere tip (Cerere alocatie monoparentala);
- acte de identitate/certificate de nastere ale copiilor cu care locuiesc (copie + original);
- actele de identitate ale sotului / sotiei (copie + original)
- alte acte doveditoare ca exista un singur parinte (certificat deces, hotarâre judecatoreasca de divort, hotarâre judecatoreasca de declarare a disparitiei unui dintre parinti);
- livretul de familie completat la zi (copie+original);
- dovezile privind veniturile nete realizate in luna anterioara inregistrarii cererii;
- adeverinta emisa de scoala unde frecventeaza copiii cursurile pentru copiii de varsta scolara;
- talonul de alocatie de stat pentru copii, in cazul copiilor prescolari sau adeverinta de la Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala;
- alte acte, pentru situatii care nu sunt evidentiate in livretul de familie.
- Dosar cu sina.

Alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală se acordă lunar pe bază de cerere şi declaraţie tip, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia care se înregistrează la primăria localităţii în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi are reşedinţa familia.

Familiile monoparentale, al caror venit mediu lunar pe membru de familie se situeaza intre 200 si 530 de lei, primesc de asemenea, incepand din noiembrie 2014, alocatii mai mari. Valoarea acestora este de:
- 102 lei (0,204 ISR), pentru familia cu un copil;
- 204 lei (0,408 ISR), pentru familia cu 2 copii;
- 306 lei (0,612 ISR), pentru familia cu 3 copii;
- 408 lei (0,816 ISR), pentru familia cu 4 copii si mai multi
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie monoparentala zabamalia zabamalia Va rog frumos sa-mi spuneti cat este plafonul la alocatia monoparenatala pe anul 2013; singura am in intretinere un copil minor si fata in varsta de 21 de ... (vezi toată discuția)
Alocatia copiilor Cecilia3 Cecilia3 Unde se depune cererea pentru acordarea alocatiei pentru copil atunci cand s-au schimbat conditiile de acordare ( in speta venitul lunar realizat de parinte in ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala luizaluize luizaluize Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru alocatie monoparentala? (vezi toată discuția)