Am un cim cu timp partial de 2 ore din luna iulie 2013, imi puteti spune, va rog, in cazul in care anul urmator, sa spunem prin primavara, voi ramane insarcinata, as putea beneficia de indemnizatia de crestere copil?
Multumesc anticipat.
Buna seara! Si eu lucrez din 15martie 2013,cu 2 ore(225lei), insa luna august si decembrie,2013,ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in care as ramane insarcinata in martie 2014,as primi indemnizatie de crestere?si cat as primi?multumesc anticipat
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Asadar, in cazul dvs data prezumata a nasterii ar trebui sa fie incepand cu luna ianuarie 2015 pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.