avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

sunt angajata cu carte de munca din luna iulie 2013 ,minim pe economie cu 4 ore,
in luna decembrie voi naste(15 ian-15 mart.2014 am avut concediu fara plata)
Intrebare : voi beneficia de indemnizatie crestere copil si ce suma ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 17 Iunie 2014
Nu veti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului din cauza perioadei de CFP din luna februarie 2014.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului , singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii, venituri din activitati independente si venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit, in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 2

1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;

b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
.....

Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil irinalucaci irinalucaci Buna. Nu sunt angajata si astept un copil. Intrebarea este daca sotul meu are o Intreprindere Individuala si plateste doar la casa de sanatate si la casa de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului - cuantum, acte Mb2122 Mb2122 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie si cu indrumarii punctuale in ceea ce priveste pasii care trebuiesc urmati. Am un unchi la tara care vrea ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie parinte mimimedia mimimedia Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza indemnizatia pentru tatal care sta ultimele 2 luni in concediu crestere copil. Am fost la primarie si a spus sa ... (vezi toată discuția)