avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare ambalaje import
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare ambalaje import

Buna,

Am nevoie de o parere referitor la intregistrarea ambalajelor venite din import. E adevarat ca se inregistreaza pe consumabile?

Sunt cutii de carton, cu plastic transparent deasupra, sau pungi in care se ambalajeaza produsele... uneori chiar si pungi de cadouri.

Se plateste vreo ecotaxa pentru aceste ambalaje?

Multumesc!

Mai jos sunt ambalajele de care vorbesc:
[ link extern ] /
[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: malis , utilizator 16:00, 15 Iulie 2015
Referitor la obligatiile de mediu trebuie sa intocmiti si sa trimiteti lunar declaratia privind fondul pentru mediu, urmand ca la finalul anului sa platiti cca. 2 lei/kg de ambalaj introdus pe piata. Am spus. cca. pentru ca se aplica o formula mai greu de explicat aici. In plus mai trebuie sa depuneti anual o serie de raportari.
Daca ambalajele nu sunt trcute pe factura,le am doar in CMR(cantitatea),raportez lunar la mediu...trebuie receptionate si in contabilitate,adica trebuie tinutao gestiune a lor?Marfa vine ambalata si in acelasi ambalaj merge mai departe la client,deci nu ramane la firma noastra.
Nu conteaza pe ce document sunt trecute ambalajele: pe invoice, CMR, paking list etc. Daca nu erau trecute nicaieri tb. sa determinati cantitatea acestora prin cantarire. Introduceti pe piata produse ambalate si sunteti raspunzatori pentru ambalajele respective. Teoretic, ca sa va indepliniti obligatiile, trebuie sa recuperati ambalajele de la client si sa le predati pentru reciclare (si sa detineti dovada ca ambalajele au fost reciclate). In decaratia pe care trebuie sa o depuneti lunar la Administratia Fondului pentru Mediu (atentie nu Agentia de Protectie a Mediului) trebuie sa specificati cantitatea de ambalaje introdusa pe piata si cantitatea reciclata. Am intalnit foarte multe firme ca dvs., care nu au tratat aceasta problema in cunostinta de cauza, nu au intocmit declaratii sau le-au intocmit gresit, au fost depistati de organele de control ale AFM, li s-au calculat taxe datorate pe 5 ani in urma + majorari, penalitati, etc. rezultand in final sume fabuloase (10.000 - 2.000.000 ron) ceea ce a condus in final la incapacitate de plata. Sunt multe de spus legat de acest domeniu, de metode de a minimiza cheltuielile cu fondul pentru mediu, etc.




Asa fac si eu ..diferenta dintre cantitatea bruta si neta,diferenta o trec in declaratie si la sf anului platesc,nu reciclam nimic...platim.Doar ma interesa daca trebuie sa apara undeva in contabilitate aceste ambalaje.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Taxa fond mediu ambalaje plastic AnaBlanculescu AnaBlanculescu o fabrica de paine scoate pe piata produse panificatie ambalate in pungi si/sau folie plastic. cum se face calculul sumei datorate la fondul de mediu? din oug ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)