Buna ziua. Am si eu o rugaminte sa ma indrume si pe mine ce sa fac. Sunt angajat de 2 ani la o firma care lucreaza in colaborare cu o firma mare de cablu. In momentul angajarii la firma impreuna cu actele pentru cartea de munca mi sa cerut si dmisia in alb atat mie cat si celorlalti angajati. De 2 luni nu s-au mai dat salarile si nici nu o sa le mai dea pana pe data de 5 iulie cand se presupune ca firma la care lucrez ar trebui sa primesc bani pe facturi. problema e ca in acesti 2 ani nu mi-am luat concediu de drept si nici bani pe el .Ce as putea face va rog sa ma indrumati si pe mine. Va multumesc
Cum adica nu ati primit salariu de 2 luni si nici nu mai primiti nici 4 luni de aici inainte. Dvs. spuneti ca munciti o jumatate de an fara salariu? De ce ati face asa ceva?
Poate ca in state figurati ca avand concediul de odihna efectuat.
Personal va sfatuiesc sa va cautati un nou loc de munca. Puteti face o reclamatie la ITM pentru neplata salariilor si sa actionati in instanta pentru plata acestora cat si a concediilor neefectuate .
Este o mare greseala sa scrieti o demisie in alb, pe viitor nu mai faceti asa ceva.
Pentru recuperarea drepturilor salariale va puteti adresa instantei de judecata. ITM-ul ii poate pune doar in vedere sa va achite aceste drepturi, iar in caz de neexecutare sa-l amendeze, dar nu il poate obliga pe angajator sa va achite salariile. De asemenea puteti sesiza ITM-ului si faptul ca ati fost obligati sa va semnati demisia in alb, acest fapt contraveniind dispozitiilor legale.
Iar pe viitor...nu mai semnati nici un act in alb.
asa am sa fac am a imi iau un avocat si am sa-l dau in judecata de mentionat e ca si fratele meu lucreaza cu mine la acceasi firma si se confrunta cu acceasi problema va multumesc mult
Demisie
ioan-s
daca mi-am dat demisia fara preaviz mai am dreptul la salariul pe ultima luna si la plata concediului de odihna neefectuat si plata pt munca prestata in zilele ... (vezi toată discuția)