Buna ziua,
Vreau sa imi depun dosarul pentru obtinerea certificatului de handicap, iar printre actele care alcatuiesc acest dosar, este si o scrisoare medicala de la medicul de familie. Problema este ca medicul de familie refuza sa imi completeze aceasta scrisoare ceruta de cei de la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, spunand ca nu exista nicio lege care sa-l oblige pe el sa completeze o astfel de scrisoare. Am luat legatura cu Secretariatul comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap si au spus clar ca nu se poate depunde dosarul fara aceasta scrisoare medicala de la medicul de familie.
Ce pot face in acest sens?
Sa schimb medicul de familie este putin dificil, deoarece este cam singurul din zona.
Exista o lege care sa-l oblige pe medicul de familie sa elibereze scrisoarea aceea medicala sau nu? Degeaba fac sesizare daca el nu este obligat de lege sa imi completeze acel formular.
Eu as zice sa va dea in scris un raspuns cei care va cer scrisoarea de la medicul de familie.
Adresati o cerere in scris catre ei, luati numar de inregistrare la cerere si dupa ce aveti raspunsul va lamuriti si apoi mergeti la medicul de familie cu raspunsul lor oficial in scris.
E posibil ca medicul de familie sa se teama deoarece au existat probleme cu aceste certificate de handicat.Ma refer la probleme penale.
Puteti merge si la Colegiul Medicilor insa este prematur daca nu stiti sigur cum se prezinta situatia.
Cel mai bine trebuie sa stie situatia cei care v-au cerut scrisoarea medicala intrucat ei stiu ce acte le sunt necesare.
Dupa ce aveti raspunsul scris mergeti la medicul de familie.
O alta varianta mai simpla ar fi aceea de a adresa o cerere scrisa la dispensarul unde lucreaza medicul de familie.
Aceea scrisoare este pur formala de fapt se trece pe ea afectiunile care sunt scrise in referatul de baza de catre medicul curant ,de fapt acea scrsoare medicala este doar o brocratie in plus in dorinta de a avea cati mai putini beneficiari de ajuto de handicap,dupa parerea mea este sa va duceti la alt medic de familie care sa va dea acea scrisoare medicala cac sunt destui si multi cauta pacienti in plus e cel mai simplu pentru a va scapa de stress si a nu perde programarea pentru evaluare,la noul medic familie la care va veti duce este recomandat sa il intrebati mai intai daca va va completa acea scrsoare medicala .multa sanatate