avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită conciliere 720/1 cod pr civ
Discuție deschisă în Executare silită

conciliere 720/1 cod pr civ

ce pot face in situatia in care OG nr.5/2001 mi se respinge si am facut conciliere in baza art. 720 indice 1/cod pr civ iar plicul (trimis recomandat) mi se reintoarce cu mentiunea "destinatar lipsa de la domiciliu"
sa zicem ca fac o noua conciliere si se intampla la fel.
s-ar putea sa nu am nici o posibilitate de declansarea unei actiuni pe drept comun?
la acea adresa fiind un sediu de firma ar trebui sa existe cel putin o persoana care sa poata prelua corespondenta, parerea mea.
fac precizarea ca pt OG 5 deabia mi s-a stabilit primul termen deci nu stiu ce reactie ar putea sa aiba debitorul.
Tu ai dovada (plicul reintors) ca ai incercat sa chemi la conciliere conform dispozitiilor legale.Daca ai depus Cererea de chemare in judecata, timbrata legal si cu toate documentele justificative anexate prin care dovedesti ca cererea ta este intemeiata/motivata , nu cred sa ai nici o problema legata de ceea ce te ingrijoreaza pe tine.
Dar nu inteleg bine. situatia cu somatia de plata.Pt.OG5 ti s-a ti s-a respins actiunea?
Pe OG 5 nu este necesara chemarea la conciliere.
stiu ca pt OG 5 nu trebuie conciliere, dar am facut concilierea preventiv in cazul in care se respinge OG caci se apropie termenul de prescriptie al facturii.
incearca sa obtii datele de la ORC , costa pana in 50.000 lei si daca si-a schimbat sediul, citezi la noua adresa, daca nu fa o chemare la conciliere prin publicitate ( un ziar national), altfel cererea pe dreptul comun va fi respinsa.
pe og 5/2001 ESTE necesara concilierea...instantele in bucuresti o cer.

Alte discuții în legătură

Plata nedatorata robertsega32 robertsega32 Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata vs. conciliere dumitru2000 dumitru2000 - x da in judecata pe Y pentru plata unei sume de bani - deci pretentii; - de la scadenta insa au trecut insa trei ani fara cateva zile - deci X nu mai are ... (vezi toată discuția)
Concilierea directã Adelin 3 Adelin 3 Am o mică problemă, după ce pe calea somaţiei de plată reclamanta a pierdut în sensul că ia fost respinsă acţiunea, se îndreaptă împotriva mea cu o ... (vezi toată discuția)