Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi persoana cu handicap neplatite

Buna ziua, pentru o persoana cu un handicap fizic gradul I ce are dreptul la o indemnizatie pentru insotitor dar care nu o mai primeste de 4 luni de la primaria Otelu Rosu ce pot face ?

Mentionez ca primaria mentioneaza lipsa fondurilor pentru plata. Cu toate acestea, conform legii, suma respectiva este formata 50% din venituri de la bugetul central si 50% din bugetul local. Banuiala mea este ca primaria a pltit 6 luni din banii primiti de la guvern si pentru restul se face ca ploua.

Ce pot face ?

M-am gandit la o actiune in instanta dar nu stiu ce si cum. Daca aceasta datorie este eligibila pot face o executare silita directa fara un proces ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:32, 17 Octombrie 2013
Initial sesizati oficiul juridic din primarie si asteptati concluziile ,conditionat de care veti hotari eventuale alte demersuri,inlusiv in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie persoana cu handicap Corneliuz Corneliuz O persoana obtine certificatul de persoana cu handicap cu insotitor. Fica acesteia se adreseaza primariei pentru a face demersurile in vederea platii ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap nebunika08 nebunika08 Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Bunicul meu in varsta de 83 de ani a suferit in urma cu un an si 5 luni un AVC ischemic din care a rams cu sechele, mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1 floryn70 floryn70 buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la ... (vezi toată discuția)