Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna ziua, am marea rugaminte la dumneavoastra sa imi da-ti cateva raspusuri vis-a-vis de problema pe care o sa o relatez.
Casa parinteasca, de la tara a fost cumparata in anul 1980 de tatal meu, si in documentul mentionat este specificata doar casa si anexele in suprafata de 250 metri patrati, fara curte, intreaga suprafata fiind de 1250 de metri patrati, desi noi am platit impozit si pe curtea aferenta. Dupa revolutie tata nu a scos actul de propietate, si acum vecina are niste copaci pe hotar, iar mama a tocmit niste baieti sa taie crengile care sunt si umbresc curtea. Vecina a amenintat-o ca face plangere la politie si ca ne ia casa ca nu avem titlu de propietate. Va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac pentru a obtine titlul de propietate, daca tata a decedat in urma cu 9 ani, nu stiu ce sa fac ca mama este amenintata permanent de vecina cu chestia asta. Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: marinpreda , utilizator 10:13, 21 Octombrie 2013
Buna ziua, am postat ieri aceasta intrebare, imi raspuneti va rog?????
Cred ca trebuie dechisa sucesiunea dupa tata si uzucapiunea pentru diferenta de teren. Nu stiu insa in ce ordine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arbori pe hotar teren categoria pajiste Vlados Vlados Bună ziua! Sunt proprietarul unei parcele de teren, categoria de folosință PP (pajiște permanenta), cu suprafața de 0.60 ha. În urma cu aproximativ 20 ... (vezi toată discuția)
Taierea nucului pe propietate privata kica kica am avut surpriza sa primesc un telefon de la un vecin , care si-a constuit casa in mod fraudulos incepind cu zona de granita, ca trebuie sa tund nucul pentru ... (vezi toată discuția)
Amenintare dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua,intampin o problema cu un vecin...casa vecinului are unul din pereti in curtea mea,de gard nu mai vorbim,exista doar un metru,pana in casa lui. ... (vezi toată discuția)