avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire asupra salariului pentru datorie card de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire asupra salariului pentru datorie card de cumparaturi

Buna ziua , in urma cu 5-6 ani am primit in posta un card de cumparaturi fiind clienta fidela a unui magazin de electrocasnice.... am utilizat cardul,si am inapoiat banii integral. Am mai scos ceva bani de pe card, ultima data in 2008 si i- am inapoiat , primind sms in fiecare luna cat trebuie sa achit....Dupa 2 ani jumate de rate ,am sunat sa intreb cat as mai avea de platit.... surpriza fiind mare.... Toata suma care am scos-o :( ... Mentionez ca nu am semnat nimic la primirea cardului , nu am fost informata niciodata cat din suma care o pun pe card merge la rata si cat merge la dobanda.... (4% era rata , 96% dobanda). acum dupa multe neintelegeri telefonice cu firma executoare, mi s-a facut oprire pe salar.... Va rog sa ma ajutati in aceasta problema pe care am intampinat-o , fiind si singura intretinatoare a familiei care este compusa din 2 copii minori., sotul este somer. Unde cui trebuie sa ma adresez? de ce banca a acceptat sa mi se faca oprire pe salar? ii pot chema in instanta? as avea castig de cauza sau vor fii multe cheltuieli in plus fara rezultat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:28, 2 Noiembrie 2013
nu vi se poate raspunde decat cand se vad actele in baza carora vi s-a dat cardul. ati semnat ceva , nu puteau sa va dea pur si simplu prin posta.formulati contestatie la executare in cepriveste poprirea , daca mai sunteti in termen.
nu am semnat nimic pentru primirea cardului ,,, am cumparat de la magazinul flanco..in 2006 si fiind clienta fidela, am primit acest card prin posta si activat prin telefon..(banca cetelem). acum ei (EXECUTORUL SI FIRMA DE RECUPERARE) spun ca au semnatura mea, si faptul ca am cumparat cu cardul, am fost de acord cu clauzele bancii . Si sa nu imi pierd timpul prin procese ca voi cheltui mult mai mult..Mai bine cer imprumut si achit 5000 lei +comisionul executorului si va fi ridicata poprirea:(
cand ati facut ultima plata?
... din 2008 pana in 2010 am platit rate lunare de 220 lei ...la sc nebancara si dupa 2 ani , am intrebat cat mai avem de platit.... ni s-a spus ca 4000 ... dar tot 4000 era si in 2008 suma de platit ,,, din 2010 am refuzat sa mai platim fapt pentru care am ajuns la recuperatori ...ultima plata am facut-o in 2011 la firma de recuperatori , de atunci ne-au sunat si amenintat.. si uite unde am ajuns... mama a doi copii sa imi fie blocate conturile si salariul integral... ceea ce nu mi se pare normal.. nu au voie decat 1/3 %
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cereti firmei de recuperari explicatii despre suma ce v-o pretind. Incercati sa negociati suma daca va angajati s-o platiti cash.
Interesati-va si la societatea creditoare despre creditul dvs si despre cum va puteti inceta relatia cu ei, sa va inchideti contul , sa va anuleze cardul etc.
Scrieti istoria acestei probleme insotita de ce dovezi aveti scrise si depuneti o reclamatie la protectia consumatorului.
Daca v-ati trezit cu contul blocat, aveti posibilitatea sa depuneti contestie la executare ( daca nu au trecut 15 zile de cand ati aflat de poprire), sa povestiti si instantei ce si cum cu acest imprumut.
Aveti dovada platilor ?
Ati respectat zilele de scadenta, adica sa nu fi platit nici inainte, nici dupa acea zi ? Cand va trimiteau sms , ce era scris, ce va cereau, suma minima de plata sau ce ?
Ei zic ca au semnatura dvs, ati completat o cerere de emitere card, ati citit ce scria pe formularul pe care l-ati semnat ?

Alte discuții în legătură

Poprire elenabarbu55 elenabarbu55 Buna ziua, Se poate face proprire pe pensia privata?am un credit pe care nu pot sa il achit si am primit in urma cu 1 saptamana o somatie de plata suma pe ... (vezi toată discuția)
Abuz? popalucian popalucian Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)
Poprire cont maghici2017 maghici2017 Buna, Am un credit din 2007 cu rate pe zece ani, vandut de banca unei firme de recuperari in decembrie 2009. Am observat luna trecuta pe siteul ... (vezi toată discuția)