avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz?
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz?

Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din salariu , dar pe langa asta imi fac alte probleme. Tin sa specific Ca i-am sunat si le-am spus sa faca adresa catre angajator si imi faca preoprire. Au spus ca dureaza si pana la solutionarea ei mi-au pus preoprire si pe un cont pe care il am la o banca la care am rate de platit ( credit de nevoi personale). Este corect ce fac ei ..iau bani din 2 parti si imi fac probleme si cu banca la care am luat creditul si le platesc rate ? Plus ca cardul imi este blocat .

Va multumesc anticipat.

Daca este nevoie v-a contantez si telefonic.
Cel mai recent răspuns: CristiBH , utilizator 21:42, 20 Octombrie 2016
Buna seara,

Din pacate atunci cand este demarata procedura executarii silite impotriva dvs., executorii judecatoresti au dreptul sa indisponibilizeze orice suma de bani pe care orice tert vi-o datoreaza dvs. Executorii au dreptul sa puna poprire pe conturile dvs. pentru a recupera sumele datorate de dvs. creditorului care a solicitat executarea.

Salariul poate fi retinut doar in cota de 1/3, angajatorul fiind cel care retine lunar aceasta suma si o vireaza executorului.

Cand este vorba despre executarea pensiei de intretinere, angajatorul trebuie sa retina 1/2 din salariul lunar si sa il vireze executorului.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
ALEXANDRA VASILE, Avocat
Am inteles ca au dreptul sa imi retina 33% din cardul de salariu , dar celalalt cont este cel in care pun banii de rate( credit de nevoi personale). Pai asa m-a fac dator si la banca de la care am creditul. Nu pot contesta intr-un fel sa imi opreasca doar de pe cardul de salariu, lasand in pace celalalt cont unde platesc rate. Tin sa specific ca sunt la 2 banci diferite.1a cu salariu , alta cu ratele la credit.
Executorul are dreptul sa blocheze orice cont deschis pe numele dvs. chiar si pe cele din care se platesc ratele. Asta este partea proasta a executarilor silite. Eventual intrebati la banca daca puteti achita rata la casierie direct fara sa mai treaca prin cont si fara sa se popreasca suma achitata (desi am dubii serioase ca se poate asa ceva).
De putin timp am aflat ca creditul putea fi prescris ( din spusele altora) . Este adevarat sau nu ? Creditul l-am luat in decembrie 2005.
Am luat un credit de nevoi - bunuri de consum in data de 06.12.2005 de la mediagalaxy printro banca anume . Am platit aproximativ 6 luni dupa care nu am mai platit deloc . Acum dupa aproape 12 ani m-am vazut silit de un executor judecatoresc .
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Trebuie sa depuneti contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati aflat de executare, invocati prescriptia.
Contestatia se depune la instanta de executare, adica la judecatoria care a incuviintat executarea silita, probabil ca judecatoria pe raza careia va aflati domiciliul.
Nu se fac pe forum recomandari pt un avocat, gasiti dvs unul daca nu va descurcati cu redactarea contestatiei.

Alte discuții în legătură

Executare silita- cuantum poprire ContSters313331 ContSters313331 Am fost executat silit de catre un executor judecatoresc pt ca am ramas in urma cu ratele la banca executarea silita s-a facut cu proprire pe salariu mai ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin infiintarea popririi pe contul de salariu ditfloris ditfloris buna seara! am fost instiintat de banca unde am cardul de salariu ca acesta a fost blocat in urma actiunii unui executor judecatoresc. mergand la executor am ... (vezi toată discuția)