avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

Buna ziua,
Se poate face proprire pe pensia privata?am un credit pe care nu pot sa il achit si am primit in urma cu 1 saptamana o somatie de plata suma pe care o am este 7600 lei insa eu in fondul de pensie privata am mai mult de atat.
As dori sa stiu daca se pot retrage de acolo banii , fara a mi se mai face proprire pe salariu
Cel mai recent răspuns: elenabarbu55 , utilizator 16:05, 20 Octombrie 2017
Nu se poate popri din pensia privată obligatorie. Pensia privată este ca un fel de asigurare de viață prin similitudine, și asigurările de viață nu pot fi urmărite pentru a acoperi debite. O să vă rețină din salariu.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
ok , multumesc.dar daca eu am creditul la alta banca si salariul il primesc la banca transilvania ,,,,proprirea se va face pe tot salariul sau o parte din el?pentru ca azi am primit sms de la BT ca incepand de astazi s a instituit proprire pe contul meu suma de 7600 lei.
Exista riscul ca BT să va poprească 100% tot ce intră în cont. Mergeți la bancă și puneți-le în vedere că vă intră numai salariu în cont,iar reținerea lunara nu poate depăși 33% pentru o singură poprire.
Cardul va fi blocat, iar diferența de salariu o veți putea ridica numai personal de la casieria băncii.
Nu asa functioneaza,bej a trimis si la banca si la angajator solicitarea de poprire,trebuie sa imformati bej ca in respectivul cont primiti drepturi salariale si sa notifice banca sa nu retina mai mult de 1/3 din suma. Executorul va trimite cererea si la dumneavoastra acasa si la banca transilvania,la banca va ajunge prin posta cam in 7 zile lucratoare ,pentru ca au sediu in cluj,apoi sunati la numarul din call center al bancii ,dansii in baza hartiei de la executor vor creea un cont nou fara poprire si puteti solicita anexarea unui card existent la acest cont nou fara poprire. Si la fiecare incasare din partea angajatorului trebuie sa sunati in call center pentru a cere transferul diferentei de suma in contul fara poprire.
La sucursalele bancii nu rezolvati nimic. ,va vor directiona catre call center cluj.
Si sa va exprimati dorinta catre bej cine retine suma de 1/3 din salariu ,angajatorul sau banca,pentru ca altfel vor oprii amandoi.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
daniel241, utilizator
multumesc.
pot apela la o refinantare in aceasta situatie?se poate acorda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire banca si angajator aurelian_pena aurelian_pena buna ziua. situatia este urmatoarea. am la Piraeus bank un credit neachitat, cu ordin judecatoresc de poprire. luna trecuta mi-a venit de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)
Poprire andreeasebi88 andreeasebi88 Buna ziua am primit un plic de la un birou executor cu proprire pe venituri in care scrie ca vor fi oprite sumele care intra la anumite bănci. În cursul ... (vezi toată discuția)
Urgent!executare silita cont salarii dya_dia dya_dia Buna ziua! Mi-a fost executat de BEJ contul de salarii fara a fi instiintata pentru un credit din 2007 , prescris. Mi s-a retinut o suma mai mare decat 1/3 ... (vezi toată discuția)