avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul care nu mai vine la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul care nu mai vine la munca

Buna ziua!
am un angajat care nu mai corespunde postului. noi am incercat sa purtam o discutie cu dansul sa incheiem contractul cu acordul partilor insa acesta nu doreste. de azi el nu a mai venit la munca, a zis ca isi va lua concediu insa nu a venit sa faca nicio cerere. cum pot face sa ii intrerup contractul? el lucreaza ca sofer, daca ii desfiintez functia, la cat timp pot angaja pe altcineva in aceeasi functie? ce imi recomandati sa fac? el are probleme cu bautura si nu il putem pastra mai ales ca lucreaza ca sofer
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 21 Octombrie 2013
daca absenteaza nemotivat de la munca ii puteti inceta CIM pe motiv disciplinar. depinde ce aveti mentionat in ROI, respectiv la abaterile disciplinare: cate zile de absente nemotivate se considera abatere disicplinara grava, sanctionata cu desfacerea CIM; daca ati prevazut o atare masura pentru absente nemotivate.
@ AndreeaS1987

Daca desfiintati postul , atunci puteti face angajari fara a exista vreo limitare in acest sens prevazuta in legislatie.

Jurisprudenta a statuat ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
(Hotararea nr. 865 din data 2009-06-16 pronuntata de Curtea de Apel Suceava).

Cum adica? Daca eu il dau afara prin desfiintarea locului sau de munca, pot angaja pe altcineva la scurt timp tot pe functia lui, cea de sofer?
Da, legea nu interzice acest lucru .
Insa in parctica judiciara, concedierea salariatului a fost anulata intrucat s-a considerat ca nu se ntemeiaza pe o cauza realaƒ sŸi serioasaƒ, ci este fictiva.

Pentru reangajare va trebui sa urmati procedura urmatoare:
- hotarare AGA reinfiintare post
- angajare pe postul reinfiintat
Nu inteleg prea bine. Deci, pot desfiinta functia lui, dupa ce il bag in preaviz, trece preavizul, el pleaca, si pot angaja imediat o alta persoana pe aceeasi functie?

Alte discuții în legătură

Desfiintare post mopy mopy cat timp nu mai ai voie sa angajezi pe un post desfiintat? (vezi toată discuția)
Model adresa reangajare salariatu dupa restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un model de adresa catre un salariat, caruia i-a fost restructurat postul, prin care sa specificam ca vrem sa-l reangajam. ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa reducere post vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti la ce perioada, dupa reducerea unui post in vederea eficientizarii activitatii si trimiterea angajatului in somaj, pot ... (vezi toată discuția)