avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot deschide pe numele meu vreo forma de societate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala?

Daca sunt cadru militar activ,pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala,SC.,SRL,SRL-D etc.,dar fara sa imi afecteze locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 22 Octombrie 2013
Art. 30 din Legea nr.80/1995:
Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate au obligaţia de a nu efectua activităţi care contravin demnităţii, prestigiului şi normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare.

Cadrelor militare în activitate le este interzis:
a) să îndeplinească alte funcţii decât cele în care sunt încadrate, cu excepţia cumulului prevăzut de lege, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale;

b) să fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii ori societăţi comerciale, cu excepţia celor numite în consiliile de administraţie ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, din cadrul industriei de apărare sau în legătură cu aceasta.

In speta, puteti deveni asociat daca SRL are mai multi asociati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca timp partial pompier rdk67 rdk67 buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti daca un pompier poate sa lucreze la o societate cu contract individual de munca, cu timp partial? multumesc. (vezi toată discuția)
Intrebare vlad adi vlad adi ca si militar, in cazul reducerii salariilor cu 25%, pot sa-mi infiintez un P.F.A. pentru a realiza un venit suplimentar? (vezi toată discuția)
Angajare part time Lavinia15 Lavinia15 Buna ziua, Am o intrebare dac cineva lucreaza in Mapn poate sa se mai angajezi si in alt loc de munca Part time? Multumesc si astept raspuns (vezi toată discuția)