avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu o firma recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu o firma recuperari creante

Buna ziua.Numele meu meu este Florin si am o problema cu firma de recuperari debite. Prin 2009 am facut un abonament la telefonie iar pana in 2012 am platit facturile la zii.In 2011 am prelungit abonamentul iar in 2012 nu am mai putut platii abonamentul din cauze financiare.Am aflat printr-o somatie ca datoria mea a fost preluata de firma.Precizez ca valoare restanta la furnizor plus penalitati era in valoare de 500 ron iar incetarea contractului 1500 ron.Am primit din 2012 si pana acum 2 somatii de amenintare de la firma.Astazi am sunat la ei deoarece nu vreau sa am datorii si sa platesc suma restanta adica 1500 lei plus 500 lei.Mi-a raspuns o doamna si mia spus ca am de plata 4008 lei .Era sa cad jos cand am auzit.Mi-a explicat ca diferenta reprezinta penalitati iar ele se calculeaza in fiecare zii.Am intrebat daca pot platii cate 200 lei pe luna fara sa mi se mai puna penalitati iar ea a precizat ca suma restanta este prea mare si pana nu platesc toata suma tot voi primii penalitati.Mi se pare o mare netreptate este o suma foarte mare.Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: onuflorin23 , utilizator 19:28, 24 Octombrie 2013
Penalitatile nu au voie sa depaseasca debitul .
auzisem ca aceasta lege nu mai este in vigoare sau mai este?
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
onuflorin23, utilizator
Bineinteles ca penaitatile pot depasi debitul principal, uitati-va in contractul semnat.
Numai instanta ar putea sa reduca aceste sume daca se considera ca suma e disproportionat de mare in comparatie cu prejudiciul cauzat.
penalitatile se platesc la suma de 500 ron nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante intretinere yume21 yume21 Buna ziua. Locuiesc intr-o garsoniera inchiriata. Am facut restanta pentru o suma de aprox.1500 ron, si dobanda 900 ron. Intrebarea mea ar fi ca la data de ... (vezi toată discuția)
Administratorul nu imi scade doar din debit, ci si din penalitati Daniel_Blondu Daniel_Blondu Situatia este in felul urmator. Eu am 3000 RON datorie curenta, cu 10000 PENALITATI. Lunar achit 500 RON, insa, suma este impartita, dupa placerea casierului ... (vezi toată discuția)
Plata restantelor florinamatei florinamatei Buna ziua,am ramas restantiera de acum un an,platind dar nu suficient sa pot acoperi in totalitate,in ultimele 5 luni am platit sume intre 500 ron ... (vezi toată discuția)