avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchirierea unui spatiu pentru o firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchirierea unui spatiu pentru o firma

Doresc sa inchiriez un spatiu unei firme care desfasoara activitati comerciale.Spatiul se afla intr-o cladire situata pe raza unei comune(la tara).Vreau sa fac un act notarial si care sunt pasi , ce trebuie sa declar in acte ( ex. suma cu care se inchiriaza ) daca trebuie depuse la primarie acte si cine plateste ( impozite,taxe etc.) Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:59, 26 Octombrie 2013
Veti incheia un contract de inchiriere care nu e nevoie sa fie facut in fata notarului ci doar sa fie inregistrat de catre proprietar la administratia financiara de domiciliu, in trei exemplare. Se va specifica in contract valoarea lunara a chiriei, in lei sau alta valuta. Pentru aceasta suma se va plati impozit la administratia financiara de catre proprietar. Cand depuneti contractul la administratia financiara, veti completa si declaratia 220 cu venitul estimat, adica cu valoarea lunara a chiriei in lei inmultita cu numarul de luni. Daca treceti in contract valoarea chiriei lunare in lei, nu mai trebuie , anul urmatorpana pe 25 mai, sa mai depuneti declaratia 200. Daca e in valuta, o sa depuneti declaratia 200.
In primul rand nu e nevoie sa mergeti la notar. Dar daca doriti o puteti face. La redactarea contractului se va tine cont de elementele unui contract: partile contractante, obiectul, pretul, durata, drepturi si obligatii ale partilor, etc. Dupa incheierea contractului, acesta tb. inregistrat la finante. Dvs. platiti impozit pe venit si mai nou si fondul pt sanatate
Intrebarea mea este daca acest contract semnat de cele doua parti se depune la primaria comunei ( pentru ca noi acolo platim impozitul pe casa)
Da, acolo le inregistrati.
Si daca acest contract nu este inregistrat nicaieri ?

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament kouliscon kouliscon Salut Vreau sa inchiriez apartamentul prin agentie si as dori sa stiu daca este suficient contractul de la agentie sau trebuie legalizat la notar? Mersi (vezi toată discuția)
Cum completez declaratia 200 ContSters138151 ContSters138151 Buna dimineata, As avea si eu niste nelamuriri, m-a rugat cineva sa il ajut sa completeze declaratia 200... Persoana respectiva a avut un spatiu comercial pe ... (vezi toată discuția)
Plata impozit inchiriere locuinta amphora amphora Buna ziua, Am incheiat pe 15 august a.c.un contract de inchiriere locuinta in calitate de proprietar, pe care il voi inregistra la Admin Fin. Intrebare: daca ... (vezi toată discuția)