avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchiriere apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchiriere apartament

Salut

Vreau sa inchiriez apartamentul prin agentie si as dori sa stiu daca este suficient contractul de la agentie sau trebuie legalizat la notar?
Mersi
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:37, 11 Septembrie 2013
Nu trebuie legalizat la notar ci trebuie inscris la adm fiscala .
pentru a fi inregistrat la finanaciar pe contract trebuie sa scrie suma in ron?
Puteti sa treceti valoarea chiriei in lei sau in valuta. Depuneti la inceput, cand inregistrati contractul declaratia 220 cu venitul estimat din inchiriere si apoi va vine acasa decizia de impunere cu ratele de plata si termenele la care sa faceti platile.
Daca o treceti in lei nu mai trebuie sa depuneti declaratia 200 la sfarsit de an fiscal. Daca treceti in valuta, se depune declaratia 200.
multumesc

care acte trebuie sa iau cu mine ca sa inregistrez?
Pentru inregistrare la administratia financiara va trebuie trei copii dupa contractul de inchiriere, copie dupa titlul de proprietate si copie dupa buletinul proprietarului si chiriasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchirierea unui spatiu pentru o firma jean59 jean59 Doresc sa inchiriez un spatiu unei firme care desfasoara activitati comerciale.Spatiul se afla intr-o cladire situata pe raza unei comune(la tara).Vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Declaratie inchiriere Srb Srb Vreau sa inchiriez un apartament si sa il declar la adm financiara. Ce trebuie facut? Trebuie mers cu buletinul inclusiv si cu chiriasul sa completam formular ... (vezi toată discuția)
Plata impozit inchiriere locuinta amphora amphora Buna ziua, Am incheiat pe 15 august a.c.un contract de inchiriere locuinta in calitate de proprietar, pe care il voi inregistra la Admin Fin. Intrebare: daca ... (vezi toată discuția)