avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocupare ilegala de teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocupare ilegala de teren

Buna ziua,
Am primit prin retrocedare o suprafata de teren intravilan aprox.1600mp care a apartinut familiei mele si pe care l-am imprejmuit cu gard.Am titlu de proprietate de la primarie,am facut cadastru si am construit o casa.Pe acest teren se afla o fantana si o vita de vie(pe cca 292mp) care au fost puse de cineva care primise acest teren ca lot ajutator de la CAP.In titlu meu de proprietate apare si vita de vie si pe care platesc anual impozit.
Mostenitoarea persoanei care a construit fantana si vita de vie se prevaleaza de faptul ca tutorele ei i-a facut un contract de vanzare cumparare,certificat la notariat, prin care ii lasa mostenire printre altele si fantana dar nu si terenul pe care e construita si care este al meu.Primaria a trimis o notificare avocatei sale in care arata ca este gresit inscrisa fantana in actul de vanzare-cumparare,deoarece este construita pe un lot ajutator si care nu-i apartinea defunctului ei parinte.
Persoana mostenitoare m-a dat in judecata initial prin ordonanta presedentiala motivand ca i-am ingradit accesul la fantana(care se afla la cca.2,5m de gardul ei,pe terenul meu)-Am ajuns la intelegere si i-am dat acces la fantana pe termen limitat(pana la terminarea procesului) delimitand printr-un gard micut(cca 1m de jur imprejur) fantana de restul proprietatii mele.In continuare ne judecam(revendicare imobiliara)reclamanta spunand ca i-am ingradit o suprafata de cca.700mp din terenul ei-facand o confuzie voita intre parcelele din titlu sau de propritate si cele din titlu meu de proprietate-Sa cerut expertiza tehnica cadastrala si reiese clar ca nu i-am ingradit nici-un teren(marturie falsa)-procesul nu e incheiat inca.
Din anul 2012 de cand ma judec cu persoana respectiva care este vecina-aceasta patrunde ilegal pe terenul meu unde se afla vita de vie,o lucreaza,o culege aducand persoane straine de parca ar fi pe proprietatea ei de teren.
Am facut si doua plangeri la politia din comuna-privind infractiunea de tulburare de posesie(art.220-lit.a) si la care am primit initial raspuns ca i s-a pus in vedere persoanei respective sa nu mai tulbure posesia ,iar ulterior la a doua plangere,mi s-a raspuns ca intrucat suntem in proces de revendicare imobiliara-nu se pot lua masuri.
Cum pot face sa inceteze aceasta tulburare de posesie a proprietatii si daca am voie sa scot vita de vie ca sa plantez pomi fructiferi in acel loc.In cazul in care castig acest proces mai are vreun drept asupra vitei de vie si fantanii ?Pot sa le desfiintez ?
Multumesc anticipat de sprijin.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
winston, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:59, 5 Decembrie 2013
Daca instanta va stabili ca este terenul dvs. puteti face ce doriti ulterior.Dazca ati ingradit terenul nu are voie sa patrunda in curte fara consimtamantul dvs.
Puteti pune protectie sa nu mai intre la vita de vie.

La fantana insa, are contract de vanzare, nu stim de cand e, insa are titlu pe fantana. Sper ca ati cerut despagubire pentru superficie. Nu stiu in ce consta titlul ei de proprietate.
Buna ziua si multumesc pentru raspunsuri,
Actul de vanzare cumparare dintre reclamanta si tatal ei decedat-in care apare fantana de pe terenul meu,incheiat la notariat asa cum am aratat mai sus in prima postare nu este legal intocmit ,asa cum rezulta din raspunsul primariei catre avocata ei,deoarece defunctul ei tata primise lotul de teren ca lot ajutator,nu ii apartinea in fapt, ci era dat de la primarie-Acest teren a apartinut initial mamei si rudelor sotiei mele,iar in urma succesiunii acum e in actul meu de proprietate(al sotiei).
Acest act de vanzare cumparare a fost incheiat in 1995, cand reclamanta nu poseda titlu de proprietate.Noi am primit titlul de proprietate in 2004,iar reclamanta in 2007.
Eu si sotia locuim in Bucuresti,aici avem domiciliul stabil,pana la anul cand intentionam sa ne mutam definitiv in judetul Olt de unde e sotia si terenul in cauza mostenit-am mentionat acest lucru deoarece reclamanta intra in lipsa noastra pe terenul nostru si chiar daca suntem in litigiu cu reclamanta, politia locala nu ia nici-o masura,chiar bdaca avem proprietatea ingradita cu gard.
In titlul de proprietate al reclamantei nu apare nici o fantana,numai parcelele de teren si suprafata acestora ca dimensiune.
P.S.-nu nstiu ce inseamna superficie.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
winston, utilizator
Am uitat sa mentionez faptul ca in urma expertizei tehnice imobiliare cerute de judecator,expertul stabileste ca nu i-am ingradit reclamantei nici-o suprafata de teren al ei,cum motiveaza aceasta in reclamatie,dar surpriza:terenul unde am imprejmuit EU fantana si care este pe titlul meu de proprietate,il atribuie reclamantei-netinand cont de titlul meu de proprietate,cadastru,raspunsul primariei catre avocata reclamantei,precum si de faptul ca aceasta a primit mostenire numai fantana nu si terenul pe care e construita aceasta fantana.
Am facut obiectiune fata de acest punct al expertizei care este vadit eronat in opinia mea(ca sa nu spun mai mult...) In rest expertiza tehnica imobiliara confirma suprafetele de teren din cele doua titluri de proprietate(parcelele sunt clar definite ca suprafata si numerotate).
In concluzie:dupa ce i-am dat acces la fantana reclamantei pe terenul meu, in urma ordonantei presedentiale introduse de aceasta initial procesului de revendicare imobiliara-acum expertul tehnic imobiliar ii atribuie si terenul pe care este construita fantana si pe care eu l-am ingradit cu gard asa cum am aratat in prima postare.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
winston, utilizator
Am uitat sa mentionez faptul ca in urma expertizei tehnice imobiliare cerute de judecator,expertul stabileste clar ca nu i-am ingradit reclamantei nici-o suprafata de teren al ei,(cca 700mp)cum motiveaza aceasta in proces,dar surpriza:terenul unde am imprejmuit EU fantana si care este pe titlul meu de proprietate,il atribuie reclamantei-netinand cont de titlul meu de proprietate,cadastru,raspunsul primariei catre avocata reclamantei,precum si de faptul ca aceasta a primit mostenire numai fantana nu si terenul pe care e construita aceasta fantana.
Am facut obiectiune fata de acest punct al expertizei care este vadit eronat in opinia mea(ca sa nu spun mai mult...) In rest expertiza tehnica imobiliara confirma suprafetele de teren din cele doua titluri de proprietate(parcelele sunt clar definite ca suprafata si numerotate).
In concluzie:dupa ce i-am dat acces la fantana reclamantei pe terenul meu(am cazut la intelegere pe termen limitat si numai pe suprafata din jurul fantanii-pana la terminarea procesului de revendicare imobiliara), in urma ordonantei presedentiale introduse de aceasta initial ,acum expertul tehnic imobiliar ii atribuie si terenul pe care este construita fantana si pe care eu l-am ingradit cu gard asa cum am aratat in prima postare.
Am construit o casa pe acest teren al sotiei primit mostenire in ideea ca fiind amandoi la pensie(eu militar in rezerva si sotia fosta subinginera) ne vom petrece timpul in liniste,dar se vede faptul ca in Olt nu-i nici un moment de plictiseala=D>




Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
winston, utilizator

Alte discuții în legătură

Mutare gard si inscriere carte funciara Mircea Razvan Mircea Razvan Tatal meu veteran de razboi impreuna cu mama mea au achizitionat un teren de 500m.p. in 1957 la Busteni.La acea data nu erau consemnate laturile ci numai ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Teren jenicaprod jenicaprod Am avut o problema cu un teren cultivat cu vita de vie, imediat dupa 1990. Vecinul meu, a vandut terenul si casa unei alte persoane. Cand a facut documentele ... (vezi toată discuția)