avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren in plus la masuratori
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren in plus la masuratori

buna ziua
ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de 2000 mp , in realitate sunt cu aproximativ 1000mp in plus . tin sa mai mentionez ca pe acest teren este construita o casa din 1994 si este imprejmuit cu gard .
Cel mai recent răspuns: TopoUrban , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 21:18, 16 Mai 2013
nimic in baza expertizei veti solicita si rectificare suprafata in CF
problema mea sta alt fel ... din 2003 s-a mutat un vecin langa mine , care din pricina neintelegerilor dintre mine si vecinul acesta s-a iscat un conflict care a degenerat ... pe terenul acesta pe care il detin de aproximativ 3000mp (2000mp in acte) este imprejmuit cu un gard care din pricina terenului mai accidentat s-a lasat... eu dorind sa refac gardul el a spus ca am intrat pe terenul lui (gardul doar l-am indreptat nu am mutat stalpii) si din aceasta cauza el a spus ca va chema un topograf sa faca masuratorile sa vada cine are teren mai mult sa se convinga daca am intrat sau nu pe proprietatea lui . intrebarea mea este urmatoarea daca se dovedeste ca nu am intrat pe proprietatea lui si la mine iese terenul in plus (adica ~1000mp) poate sa ma afecteze pe mine in vreun fel ? terenul era imprejmuit cu gard dinainte sa se mute el langa mine adica ~3000mp .
Vecinul dumneavoastra a cumparat in 2003 in baza unei documentatii cadastrale in care este trecuta o suprafata de teren . Cumparand a acceptat acea suprafata fara sa stie cat detineti dvs!!!!!
Daca la expertiza ii iese mai putin teren decat are in actul de vanzare cumparare inseamna ca intradevar refacand gardul ati modificat suprafetele (a dvs si a lui) si veti fi obligat sa mutati gardul pe vechiul amplasament.
Probabil ca dvs nu aveti documentatie cadastrala. Ar fi bine sa va faceti si dvs dar daca sunteti in litigiu cu vecinul puteti doar dupa incheierea procesului.
gardul nu a fost modificat , el doar a fost indreptat (datorita terenului accidentat), nu am intrat cu nici o palma pe terenul vecinului meu stalpii de la gard au ramas la locul care erau si inainte din 1994 cand a fost facut gardul . documentatia cadastrala o am si la casa si la teren...
Documentatia cadastrala o aveti pe 2000 sau pe 3000 mp ?
In cazul in care ambii proprietari au cadastru, chemati un topograf sa traseze limitele din cadastru.

Alte discuții în legătură

Carte funciara cu masuratori gresite: am un teren cumparat in ... abc199 abc199 Carte funciara cu masuratori gresite: Am un teren cumparat in 2018, cu o suprafata de 1000 mp, conform cartii funciare valabila la data respectiva, si ... (vezi toată discuția)
Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)
Posesie teren iozefinab iozefinab Buna ziua, Parintii mei au construit o casa in anul 1996, avand un teren proprietate in acte, de 1000 mp. In realitate insa, suprafata totala este de 1200 ... (vezi toată discuția)