avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon de consum
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon de consum

Buna ziua,

De curand de la contabilitate mi se cere sa fac bon de consum pe orice material iese din magazin. Tin sa mentionez, ca am adaugat pretul cu TVA si suma din bonul de consum este mult mai mare decat cea din factura, iar contabila este de acord cu acest pret.
Spuneti-mi va rog ,pe bonul de consum, la pret, ce pret din nir trec, cel de achizitie, cel cu adaos comercial sau totalul cu TVA.

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:08, 26 Octombrie 2013
Daca firma este neplatitoare de TVA,in baza facturilor primite de la furnizori ,se intocmeste NR pentru marfuri si din alt carnet separat pentru materiale,obiecte de inventar etc.la pretul de achizitie inclusiv TVA .Acele materiale se trec in fisele de magazie la preturile din NR si apoi se emit bonuri de consum cu acelasi pret. Nu inteleg ce cauta adaosul comercial in pretul materialelor achizitionate ?
Daca vindeti marfurile, atunci nu trebuie intocmite bonuri de consum pentru marfurile vandute.
Din ce am vazut in nir-urile din anii precedenti este adaugat adaosul comercial si plus ca si contabila mi-a spus sa completez in acea rubrica.
Multumesc frumos
Eu stiam ca bonurile de consum se fac in momentul cand ai un produs finit, insa contabila imi cere bonuri de consum pe materialul vandut
Material este pentru cel ce cumpara,nu cel ce vinde.Acest mod de scadere a marfii vandute, prin bon de consum,este mai mult decat caraghioasa,dar si nelegala.
Repartizarea diferentelor de pret(adaosul comercial)asupra marfurilor vandute si asupra stocurilor se efectueaza cu ajutorul unui coeficient de repartizare,prevazut la pct.160 din ANEXA la OMFP nr.3055/2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune piese auto me.elena me.elena Buna ziua Am urmatoarea problema:un service auto care vinde piese auto dar face si reparatii auto deci are doua tipuri de venituri 704 si 707.problema este ... (vezi toată discuția)
Produse identice, preturi diferite (ce fac in nir)? vioviod vioviod Primesc factura de marfa de la furnizor. Ii fac Nir-ul. Atunci cand vand nu respect pretul de vanzare stabilit in Nir. Ex: daca am 3buc. din produsul A, ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)