avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

am fost oprit de catre politia rutiera in trafic am fost testat cu etilotestul indicand o valoare de 0,46 in aerul expirat apoi am fost condus la spital unde mi s-au recoltat probe biologice,deocamdata nu stiu rezultatul probelor mi-a fost intocmit DP intrebarea mea este.CE RISC?
Pe scurt:
Veti fi cercetat pentru infractiunea prevazuta de:

OUG 195/2002:
Art. 87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Daca nu aveti antecedente veti primi o pedeapsa cu suspendare.
Permisul de conducere va fi anulat.
Veti putea sustine un nou examen, doar dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
rezultatul etilotestului a aratat 0,46 in aerul expirat apoi am mers la spital pt recoltare sange deocamdata nu a venit rezultatul probelor dar daca probele de sange arata sub 0,80?
Daca o sa fie sub 0,80 g/l alcool pur in sange, exista posibilitatea sa se dispuna NUP dar in functie de situatia de fapt se va cere probabil intai si un calcul retroactiv pentru stabilirea alcoolemiei din momentul opririi si va depinde de acel rezultat.
si daca se dispune NUP permisul ramane suspendat pe o perioada de 90 de zile nu?iar in cazul in care rezultatul este peste 0,80 ce anume risc
Va raspuns avluci la partea a doua a intrebarii.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)