avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Decizie de impunere anuala pentru veniturile din ...
Discuție deschisă în Executare silită

Decizie de impunere anuala pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal

Buna seara. Poate sa-mi raspunda cineva, este corect sa fiu impozitat daca nu am primit nici un ban?
Prin licitatie publica sa vandut un imobil care era in proprietatea mea, de un executor judecatoresc. Creditorii au acceptat de la cumparator un pret mai mic si din aceasta cauza eu ca debitor nu am primit nici un ban. Dupa cateva zile de la licitatie, am primit o Decizie de impunere anuala pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal pe anul 2013, din partea Ministerului Finantelor Publice. Prin aceasta decizie sunt obligat sa platesc 2% din pretul de vanzare. Mentionez ca in pretul de vanzare a fost inclus si onorariul executorului judecatoresc.
Nu mi-a ramas nici un ban in urma licitatiei. Am ramas si fara casa! Este corec sa ma impoziteze?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 14:47, 1 Noiembrie 2013
Nu stiu cat e de corect, dar legal, este.
Casa a fost a dvs, banii obtinuti sunt tot ai dvs. Mai departe, cu banii obtinuti v-ati platit ( e adevarat ca nu de bunavoie, ci silit )din datorii si ati ramas fara bani, dar asta nu e treaba statului. Ca ati vandut casa de bunavoie sau silit, nu il intereseaza, vrea banii pe tranzactie.
Ar fi bine ca executorul sa fie obligat prin lege ca din vanzare sa vireze impozitul catre stat, apoi sa distribuie restul creditorilor.

S-a realizat un transfer de proprietate intre dvs. si adjudecatar. Sunteti dator sa platiti 2% sau 3% (in functie de vechimea dobandirii imobilului) impozit pe transfer proprietate, dar nu la valoarea la care s-a adjudecat imobilul, ci la valoarea lui pe grila de impozitare. Adica daca s-a adjudecat la 10 lei, dar valoarea de grila este 30 lei, platiti impozitul pentru 30 lei.
Daca mai au ce sa va execute platiti (salariu, alta locuinta). Daca nu ignorati.
Statul nu ignora asa ceva, in plus, adjudecatarul nu isi poate intabula imobilul pe numele lui si va poate actiona in judecata ptr plata acestui impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 2% ptr adjudecare imobil - cine plateste? bamsel bamsel Buna Ziua, In urma cu ceva vreme am achizitionat un imobil la licitatie publica tinuta la sediul executorului jud. cand am primit actul de adjudecare, ... (vezi toată discuția)
Impozit transfer proprietate ariaint ariaint Buna ziua, Avem urmatorul caz concret. Un teren executat silit cu un pret de adjudecare de 6000 EUR. Pentru intabularea dreptului de proprietate trebuie ... (vezi toată discuția)
Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)