avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Impozit transfer proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Impozit transfer proprietate

Buna ziua,

Avem urmatorul caz concret. Un teren executat silit cu un pret de adjudecare de 6000 EUR. Pentru intabularea dreptului de proprietate trebuie achitata taxa de transfer a acestui drept de proprietate. Terenul se afla in zona industriala sector 3 si in grila notarilor este evaluat la 242 eur/mp , astfel daca s-ar face vanzare cumparare s-ar achita taxa la valoarea de 1 milion eur. I

n aceste conditii in cazul in care eu sunt adjudecantul acestei licitatii care din tre cele 2 sume reprezinta baza de impozitare cea de 6000 EUR la care s-a facut adjudecarea sau de 1000000 EUR cum reiese din grilele notarilor?

Cum stabileste DGFP baza de impozitare pentru acest transfer de proprietate prin executare silita.

Conform unei decizii aici
[ link extern ]
executarii silite nu i se aplica taxe de transfer de proprietate asa cum este definita de lege

Este corect?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
ariaint, utilizator
Cel mai recent răspuns: kukuk , utilizator 15:49, 7 Septembrie 2012
Culmea e ca nu trebuie sa achitati nimic. Certati-va cu cei de la CF, faceti plagere la incheiere (poate si o plangere penala dar sunt satui de astea) si se va rezolva. Dvs aveti nevoie de o decizie de impunere emisa pe numele fostului proprietar (executorul va poate ajuta in acest sens). Imobilul l-ati luat liber de sarcini!!!
Impozitul se plateste de cel care vinde, cel care incaseaza, cel care realizeaza un venit din vanzarea unei proprietati si nu de cumparator.
Asa ca indiferent cu ce pret ati cumparat, nu intra in sarcina cumparatorului impozitul pe venitul realizat din aceasta tranzactie. Impozitul poate fi calculat de executor, de notar si platit de cei care au incasat.
Cand o sa vindeti acea proprietate, o sa incasati si o sa platiti impozitul pe venitul obtinut.
va multumesc pentru raspuns este suficient de clar
in aceeasi situatie am platit 2 la suta din pretul la care am adjudecat,depuneti cerere la dgfp sa platiti taxa pe transferul proprietatii datorata de debitorul executat silit.anexati un extras cf in copie,act de adjudecare copie si original,peste o saptamana veti primi nota de impunere,platiti la casierie si solicitati sa va scrie pe chitanta ca ati platit dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii adjudecant ariaint ariaint Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare Creditoare Banca Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR Garant: ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal Matist Matist Buna seara. Poate sa-mi raspunda cineva, este corect sa fiu impozitat daca nu am primit nici un ban? Prin licitatie publica sa vandut un imobil care era ... (vezi toată discuția)
Impozit pe transferul de propietate imobiliara Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna seara tuturor! O sa trec direct la subiect. O cunostinta se confrunta cu urmatoarea situatie: A participat la o licitatie publica organizata ... (vezi toată discuția)