avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legalizarea unei medieri la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legalizarea unei medieri la notar

Buna,am o nedumerire si o problema totodata,am fost la mediere la un avocat in problema unor pamanturi mostenite de la parinti,ne-am inteles si am impartit pamanturile conform masuratorilor si actelor de la primarie,pentru care platesc si impozit,toata lumea e multumita.
Am dorit ca aceasta intelegere mediata de un avocat sa o pot legaliza la notar,ca doar de aceea ne-am mediat,dar din pacate nici un notar(am fost la 2)nu doreste sa ne legalizeze intelegerea,desi avem acest act semnat si parafat de un avocat,motivul?Pamanturile nu sunt intabulate pe noi,dar eu nu doresc intabularea ci doar recunoasterea intelegerii intre mine si fratele meu,fiind unici mostenitori ai parintilor nostri decedati si platitori de impozit pentru aceste pamanturi,cu acte ce atesta proprietatea familiei noastre,suntem amandoi de acord cu ce s-a impartit ,nu vad nici un impediment in a legaliza intelegerea,ma puteti indruma?Trebuie neaparat sa intabulez pamantul?Sincer costa cam mult si momentan nu dispun de asa o suma,va multumesc si astept cu nerabdare parerea dumneavoastra intotdeauna bine documentata.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:18, 1 Noiembrie 2013
Trebuie cadastrul, intabularea, acte fara de care notarul nu-si poate pune parafa.
Notarii nu pun stampila pe asa ceva.

Chiar nu inteleg de ce nu ati mers direct la notar.

Doar in caz de proces va poate ajuta medierea dar numai daca partile se vor intelege din nou in fata instantei de judecata.

Pot fi si altfel de situatii dar in cazul dvs. daca am inteles eu bine situatia ati facut degeaba medierea si ati cheltuit banii aiurea.
La notar se apeleaza in cazul in care partile cad la invoiala , se inteleg..... Nu aveti nevoie pt notar de mediator sau de avocat-mediator care v a cam luat banii degeaba! Era buna treaba daca apelati la instanta si depuneati apoi acest accord de mediere.
Insa la notar ca sa faceti partajul va trebuie si cadastru si intabulare, pt instanta nu, insa dvs aveti apoi oblgatia sa intabulati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer drept de proprietate teren -se poate face prin mediere? liveomars liveomars Mama are 2 surori,sora A care este vitrega (dintr-o alta casatorie a bunicii) si sora B.Bunicii au murit acum 7 ani,ele vor sa faca actele pe pamant,iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune dezbatuta la mediator, este posibila ? popem popem Buna ziua Situatia se prezinta astfel : Parinti decedati de mai mult de trei ani , trei copii ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune :la notar sau in instanta? jon53 jon53 Suntem 5 mostenitori pe un titlu de proprietate cu mai multe terenuri.O parte din terenuri au fost vandute anterior fara iesire din indiviziune(impreuna), ... (vezi toată discuția)