LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T? Accesează live evenimentul
Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: locuiesc la casa in Ilfov si in spatele casei am paralel cu casa o portiune de loc (1 m latime / 25 lungime), loc ce apare in actele de cadastru, dar datorita faptului ca vecinii depozitau tot felul de lucruri rezemate de peretele casei (provocand igrasie, mucegai, etc.) am vrut sa pun o plasa de sarma.
Vecinul nici nu a vrut sa auda de asta, am incercat si cu vorba buna, macar sa nu mai rezeme nimic de peretele casei, dar degeaba.
Din acest motiv am ajuns la judecatorie, unde, dupa nenumarate infatisari (la majoritatea nu s-a prezentat invocand faptul ca nu are avocat), judecatorul a decis sa se faca expertiza pentru acel loc.
Dupa expertiza (expertul platit de mine nici macar nu m-a bagat in seama), acesta probabil fiind mituit a scris in raportul de expertiza ca ramane la aprecierea judecatorului stabilirea proprietatii si utilizarii acelui lot (1 m latime / 25 lungime).
La utlima infatisare judecatorul a stabilit ca raportul de expertiza sa fie avizat si de catre O.N.C.P.I (Oficiul de cadastru si intabulare).
Acesta nu s-a prezentat la O.N.C.P.I, am fost la O.N.C.P.I si am depus o cerere in care am mentionat sa nu-i avizeze acel raport de expertiza intrucat nu corespunde cu realitatea, mai exact cu actele mele cadastrale (obtinute acum 8 ani tot de la O.N.C.P.I).
Am primit acelasi raspuns de la O.N.C.P.I: ramane la latitudinea judecatorului cui atribuie acel loc.
V-as ruga sa-mi spuneti, in cazul in care prin absurd i se da vecinului castig de cauza, eu ce pot face ? Acel lot imi apartine totusi, lucru confirmat si de catre actele mele de cadastru si intabulare.
Mai mult ca sigur cred ca vecinul a mituit expertul si cel mai probabil si pe cei de la O.N.C.P.I.
Aveţi posibilitatea să atacaţi sentinţa dată de judecătorie.
PS De ce nu aţi angajat un avocat? Costurile at fi mult mai mici decît ceea ce aţi putea pierde. Iar dacă veţi avea cîştig de cauză, instanţa va obliga partea adversă să vă restituie cheltuielile de judecată.
...problema este ca am angajat si un avocat...si acesta este deznodamantul.
El ma asigura ca situatia este sub control, dar, din cate vad eu nu prea este deloc sub control.
Asta in conditiile in care, dupa fiecare infatisare platesc avocatul din pensia mea...chiar si cand au fost infatisari care s-au amanat mi-a cerut bani.
Ma poate ajuta cineva cu ceva idei ?...ca avocatul pe care-l am...a zis sa asteptam, va face recurs....dar nu mi-a zis si ce sanse am sa-mi recuperez acel teren