avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Disputa locatari-administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Disputa locatari-administrator

Buna ziua.Asociatia de proprietari se confrunta cu un caz discutabil si cauta o rezolvare legala. Un numar de 5 locatari de pe acelasi tronson al unei scari de bloc(parter+etaje1-4), s-au debransat de la agentul termic prin taierea de la subsol a coloanelor de apa calda si agent termic calorifere. Debransarea a fost facuta de " Termocalor S.A." ,devizul pentru lucrarile de debransare fiind suportat de cei 5 locatari. In vederea debransarii, cei 5 locatari au primit acordul Adunarii Generale in procesul verbal autentificat prin stampila si semnaturi ale Comitetului de bloc,Ad-tor,Presedinte si acordul " Termocalor S.A ". Totul legal. Periodic se executa lucrari de reparatii si intretinere la conductele de apa calda si cele de agent termic, Apare o situatie care necesita temeiul legal:
1. Administratia defalca sumele aferente reparatiilor, incluzand si pe cei 5 locatari ca participand la parti comune;
2. Cei 5 locatari contesta plata lucrarilor de raparatii ( numai )la aceste partile comune ca nefiind beneficiari, utilizatori ale acestora argumentand ca au primit acordul asociatiei.
Ambele parti au argumente. Intrebarea este care ar fi solutia legala? In Legea 230/2007 actualizată la 7 martie 2013.nu se gasesc precizari pentru astfel de cazuri.
Multumesc in numele asociatiei.
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 18:54, 7 Noiembrie 2013
Poate va clarificati lecturand HG nr. 1588/2007, cap. III, Sectiunea 1, art. 32 (3).
Cheltuielile pe cota-parte indiviza, in care sunt cuprinse si lucrarile de intretinere si reparatii la infrastructura se fac pentru proprietate, acolo unde si cei 5 au cota lor parte.

Ca nu le folosesc, asta e problema lor.
A nu se confunda folosinta unei parti din proprietatea comuna cu proprietatea prin cota-parte indiviza asupra acestei parti.
petricadracea a scris:




Cei 5 locatari contesta plata lucrarilor de raparatii ( numai )la aceste partile comune ca nefiind beneficiari,


Aspectul ca cei 5 proprietari din considerente si interese personale au inteles sa se debranseze de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic al imobilului de care au beneficiat o perioada de timp,nu constituie temei legal pentru a fi exonerati de la plata c/v parti comune
Obligatia achitarii c/v parti comune revine tuturor proprietarilor ,inclusiv celor care nu locuiesc efectiv in imobil

Multumesc pentru clarificarea situatiei. Raspunsul dvs. va fi comunicat scris celor 5 locatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransari de la centrala termica comuna simoalin simoalin Situatie:Bloc care asigura incalzire si apa calda menajera la toti locatarii prin propria CT (centrala termica), cu fochist. In aceasta toamna, mai mult de ... (vezi toată discuția)
Debransare imobil tibiolah tibiolah Locuiesc intr-un imobil in care 3 scari (~120 apartamente ) sunt constituiti in Asociatie de proprietari de tip condominiu. O scara ( ~40 ap. ) este integral ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli pentru apartamente cu centrala termica proprie tudoranca tudoranca Buna ziua, As vrea lamuriri intr-un caz din blocul nostru: au avut loc reparatii la coloana verticala de apa calda intr-un bloc cu 5 etaje. In 2 apartamente ... (vezi toată discuția)