avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare neplatite

Lucrez la o societate publica de transport, in luna August am realizat 24 ore suplimentare (peste regimul normal de lucru). Au trecut peste 60 zile si nu au fost platite, cum scrie la lege. Unde ma pot adresa si care sunt pasii pe care trebuie s-ai urmez? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 11 Noiembrie 2013
Daca nu v-au fost compensate prin timp liber platit, atunci puteti sesiza ITM-ul local, puteti apela la un mediator sau puteti sesiza direct Tribunalul, sectia Litigii de munca.
In cazul in care un angajator nu a respectat prevederile legale privind munca suplimentara puteti sesiza ITM-ul/Inspectia Muncii si/sau promova o actiune in instanta - Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii Emil Magulean Emil Magulean Ce se intampla cu orele suplimentare ale unui lucrator, care, in decursul celor 60 de zile conform art.122 Codul muncii , nu a facut cerere de a primi ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu si drepturi co naher naher Cum pot recupera intr-un termen foarte scurt salariul pe ultima luna lucrata la o firma (luna august 2011) si drepturile cuvenite pe CO de la aceeasi firma pa ... (vezi toată discuția)
Timp liber pentru orele lucrate peste norma de lucru. luminitapopa luminitapopa Daca nu de plătesc orele lucrate suplimrntar și nici timp liber nu de acotda,care este soluția următoare? (vezi toată discuția)