avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Conditii anulare permis de sedere
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Conditii anulare permis de sedere

Sotul meu are carte de rezidenta de familie valabila 5 ani eliberata acum aproximativ 5 luni.Noi locuim in UAE.Este necesar sa intre in Romania o data la 6 luni?
Va multumesc.
vrei sa spui ca are permis de sedere luat in calitate de membru de familie (fiind casatorit cu cetatean roman ) valabil 5 ani .
nu este necesara revenirea in tara . poate reveni oricand doreste fara vreo implicatie negativa .
ma3 salame !
Multumesc Shatoura.Poti sa-mi spui te rog si de unde stii asta?:">
Ma3 salame.
pace tie !
sotul tau are permis de sedere pe 5 ani . nu vad de ce si cine ar putea sa-i retraga valabilitatea permisului deja obtinut . dupa cum ai pus intrebarea , cred ca stai de o lunga perioada de timp afara din tara . ca sa fii sigura de ceea ce iti spun contacteaza Oficiul Roman Pentru Imigrari (fosta autoritate pentru straini) si te convingi singura .
ma3 salame !

mai este un aspect la care acum m-am gandit . tu intrebi cumva pt. ca sotul tau intentioneaza sa depuna actele pt. obtinerea cetateniei romane?
pup
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
ORDONANTA DE URGENTA nr. 194 din 12 decembrie 2002 (*republicata*) privind regimul strainilor in Romania
ART. 77 Cazuri de anulare şi revocare
(1) Oficiul Român pentru Imigrãri anuleazã, prin decizie motivatã, dreptul de şedere permanentã sau temporarã în România, dacã se constatã ulterior cã:
a) la data acordãrii dreptului de şedere permanentã sau a prelungirii dreptului de şedere temporarã strãinul nu îndeplinea condiţiile prevãzute de lege în acest sens;
b) dreptul de şedere permanentã sau prelungirea dreptului de şedere temporarã a fost obţinut/obţinutã prin folosirea de informaţii false, documente false sau falsificate ori de alte mijloace ilegale;
c) dreptul de şedere a fost obţinut în baza unei cãsãtorii de convenienţã, constatatã în condiţiile art. 63;
d) strãinul a fost îndepãrtat anterior de pe teritoriul României şi a reintrat, sub o altã identitate, în perioada de interdicţie.
(2) Oficiul Român pentru Imigrãri revocã, prin decizie motivatã, dreptul de şedere permanentã atunci când se constatã cã rezidentul permanent constituie o ameninţare la adresa ordinii publice, ca urmare a infracţiunilor sãvârşite pe teritoriul României.
(3) Oficiul Român pentru Imigrãri revocã, prin decizie motivatã, dreptul de şedere temporarã atunci când:
a) în urma verificãrilor efectuate de Oficiul Român pentru Imigrãri sau a sesizãrilor primite de la alte autoritãţi competente, potrivit legii, se constatã cã strãinul nu mai îndeplineşte condiţiile pe baza cãrora i-a fost prelungit dreptul de şedere ori nu mai respectã scopul pentru care i-a fost acordat acest drept;
b) se constatã cã strãinul a încãlcat reglementãrile privind frontiera de stat sau pe cele referitoare la angajarea în muncã a strãinilor;
c) se constatã cã strãinul suferã de o boalã ce pune în pericol sãnãtatea publicã şi nu se supune mãsurilor de tratament medical stabilite de autoritãţile competente.
Da,peste 5 ani vrem sa depunem actele pentru pasaportul roman pentru sot.Din cate am inteles din lege trebuie sa stea cel putin 2 luni pe an pe teritoriul Romaniei pentru acordarea permisului de sedere permanenta.El nu poate sa ia concediu decat o luna/an.In Romania nu putem sa locuim deocamdata,trebuie sa strangem bani pentru afacere,locuinta.Avem si un baietel de 1 an si 3 luni.Sper sa nu i se revoce permisul de sedere daca nu intra la fiecare 6 luni in Romania,poate peste 5 ani se schimba legea sau reusim sa ne mutam in Romania.O sa pun pe cineva in Romania sa intrebe.
Ma3 salame.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca cetatean moldovean divortat anamariasirbu anamariasirbu Am o situatie mai bizară. Se doreste angajarea unui cetatean Moldovean care are permis de sedere valabil pana in 2017 dar care intre timp a divortat si ar ... (vezi toată discuția)
Mi s-a anulat permis de sedere fara aviz si mi s-a refuzat intrarea in romania! maxim2000 maxim2000 Pe data de 3 iunie am sosit la aeroportul Iasi la 21:30 eu cetatean marocan cu detinind un permis de sedere temporar valabil pina la data de 27/07 /2013 si cu ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)