avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire fara succesiune

Buna ziua.
In speranta ca aici pot gasi un mic ajutor, va prezint urmatoarea speta.

Tatal meu, impreuna cu fratele lui sunt mostenitorii bunicii mele, care a decedat in 2010. Bunica detinea atunci o casa la tara cu teren de 2000 mp + 5 hectare teren arabil in camp.
Tatal meu si fratele lui nu au facut de atunci succesiunea, deoarece fratele nu este de acord. In prezent, terenul din camp este administrat in arenda de catre o firma. Problema este ca arendasul a sugerat tatalui meu sa faca succesiunea, in caz contrar el nu mai poate sa se ocupe de teren.
1. Ce ar putea sa faca tatal meu in acest caz?
2. Cum poate tata sa beneficieze de partea lui de mostenire, daca fratele lui nu este de acord sa faca niciun act?
3. Cum putem sa il obligam pe fratele tatalui sa fie de acord?
4. Fratele tatalui meu are un baiat, iar eu mai am o sora. Putem sa facem noi ceva, fara sa ii implicam pe parintii nostri?

Va multumesc mult pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:04, 16 Noiembrie 2013
Stimat forumist,

Din câte văd, ambii fraţi au aceptat succesiunea tacit. Prin urmare, este mai puţin important dacă unul nu doreşte dezbaterea, deoarce acest lucru este posibil prin acord, dar, totodată şi în instanţă.

Tatăl dvs poate lua legătura cu un notar, şi, în cazul neînţelegerii, după dezbarere, se poate iniţia în cele din urmă şi o acţiune de ieşire din indiviziune.

Cu stimă
Va multumesc frumos. Nu inteleg exact ce presupune scoaterea din indiviziune, dar banuiesc ca un notar ne va lamuri.
Va multumesc.
Inseamna impartirea.

Oricum, intrebarea 3 a dv. e nitel ilogica, nu? Cum sa obligati pe cineva sa fie de acord? Acordul e benevol, obligarea e fortata.
Totusi, poate cand se vede chemat la notar fratele dv. poate intelege sa dezbata mostenirea.
Depinde si cine a administrat bunurile etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pinky_26 pinky_26 Bunica mea,decedata, si inca doi frati de ai ei, tot decedati au detinut un teren arabil in Tulcea. Dupa decesul batranilor, acest pamant cam 10 hectare ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ionut.X Ionut.X Buna seara, dupa decesul parintilor noi copiii (6) nu am dezbatut succesiunea. Intre timp, 2 dintre frati au decedat iar eu vreau sa dezbatem succesiunea ... (vezi toată discuția)
Cum se face iesirea din indiviziune in acest caz? Gabi92 Gabi92 Buna ziua! Am si eu o problema legata de cadastru, carte funciara. Bunicul meu mai are 3 frati si au un teren arabil. Ei au facut succesiunea. Bunicul si ... (vezi toată discuția)